עוגת פרג טעימה, עסיסית ורכה. גרגירי פרג מתוקים בכל נגיסה. מאוד קלה להכנה; מערבבים את כל המרכיבים>שמים בתנור>מוכן. ניתן לצפות את העוגה בזיגוג או ציפוי - עוגה ליגה א'.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
- תבנית אפייה קוטר 25-30 ס"מ - משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר +וו גיטרה.
- לקקן.
- סכין.
- רשת קירור.
- 4 ביצים L.
- ½1 כוסות סוכר לבן.
- ½1 כוסות חלב.
- 1 כוס שמן.
- 1 כוס פרג טחון טרי. פרג לא טרי יצור עוגה מרה.
- 2.5 כוסות קמח לבן- מנופה.
- 1 כף תמצית וניל.
- 2 כפיות אבקת אפיה.
- סירופ סוכר- קישור למתכון בהמשך.
- קרם וניל- קישור למתכון בהמשך.
- לחמם תנור 180 מ"צ טורבו.
- להכניס את כל חומרי העוגה למיקסר, לערבל על מהירות נמוכה ולאחר שהקמח התערבב עם שאר המרכיבים - ניתן להגביר את המהירות.
- ערבבו היטב לכדי מרקם אחיד.
- העבירו עם לקקן את המלית לתבנית האפייה.
- הנמיכו את התנור ל- 170 מ"צ טורבו.הכניסו את התבנית לתנור ל -35 דקות.
- לאחר 35 דקות, הכניסו סכין למרכז העוגה. אם הסכין יוצא יבש - העוגה מוכנה.
- העבירו לרשת קירור.
- הוסיפו את הסירופ סוכר - על פי ההוראות במתכון.
- אם רוצים, ניתן לעטר בקרם וניל את העוגה או כל ציפוי אחר.
- לשמור במקרר.
סירופ סוכר - למתכון לחצו כאן.
קרם וניל - למתכון לחצו כאן. - לא חובה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/11/2018