עוגת בחושה ונהדרת עם סירופ מתוק ומיוחד: סירופ מייפל. סירופ מייפל הוא ממתיק המופק מעץ המייפל שמקורו לרוב בקנדה. הסירופ מוסיף מתיקות משגעת, ולא מוגזמת, לעוגה. עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 55 דקות
מספר סועדים: 4-5
תבנית קוטר 24-26 ס"מ משומנת ומקומחת מעט. אפשר גם תבנית בבקה/קוגלהוף או מרובעת 20 ס"מ.
מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה.
קערה.
לקקן.
סכין.
מזלג.
- 180 גרם חמאה / לפרווה מחמאה -רכה.
- 4 ביצים L.
- ½1 כוסות סוכר לבן.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה / לפרווה: שמנת צימחית/ מיץ תפוזים/ מים.
- 2 כוסות קמח לבן- מנופה.
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
- סירופ מייפל - בנדיבות.
- נחמם תנור 180 מעלות צ.
- בקערה נערבב יחד את הקמח ואבקת האפייה- נשים בצד.
- במיקסר נערבב יחד סוכר וחמאה כ5 דקות ללא התערבות. חשוב לחכות את ה-5 דקות כדי שהתערובת תהיה אוורירית.
- נוסיף את הביצים . נוסיף אחת בכל פעם ונערבב לאחר ההוספה.
- נוסיף את הוניל.
- נוסיף את השמנת במזיגה איטית. עד מרקם אחיד.
- ננמיך מהירות ונוסיף בשלבים את הקמח. עד שנוצר מרקם אחיד וחלק.
- נעביר עם לקקן את הבלילה לתבנית.
- נכניס לתנור ל 45 דקות. לאחר 45 דקות נכניס סכין למרכז העוגה. אם הסכין יוצא נקי- העוגה מוכנה. נעביר לרשת קירור.
- עם מזלג נדקור את העוגה לאורכה ולרוחבה. נשפוך את הסירופ לכל אורכה ורוחבה של העוגה בנדיבות. אל דאגה, הנוזל יספג בעוגה.
- נחכה עד קירור מוחלט. שומרים במקרר.
*המלצות לסירופים נוספים:
**סירופ קפה: נחמם בסיר קטן 1 כוס סוכר +2 כפיות נס קפה +2 כפיות אבקת קקאו +2 כוסות מים >נערבב טוב עד שהסוכר נמס - יש להכין את הסירופ קפה ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור לרשת הקירור. ראו סעיף 11.
**סירופ לימון. להוראות ההכנה לסירופ- לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/11/2018