מרק קל להכנה וטעים. חובה לאוהבי הכרישה בחורף קר אבל לא רק. האחות המעודנת של הבצל במלא הודרה. מנה ראשונה נפלאה או מנת מרק לכל הזדמנות.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 4-5
- 3-5 כרישות (רק החלק הלבן) פרוס.
- 5 כוסות ציר ירקות או מים.
- 1 כפית סוכר לבן.
- מלח שולחן- לתיקון תיבול - אם צריך.
- כפית פלפל לבן - או לפי הטעם.
- 1 צרור פטרוזליה/ 5 קוביות בזליקום או פטרוזליה קפואה.
- 2 כפות מיץ לימון טרי. סחוט.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 1/2 כוס יין לבן.
- מחממים סיר עם 5 כוסות ציר עוף. שמים בו את פרוסות הכרישה. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר. מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.
- שופכים למסננת את הכרישה אבל שומרים את המים בקערה ומחזירים אותם לסיר.
- מעברים לבלנדר ומרסקים את הכרישה.
- מחזירים את הכרישה לסיר ומרתיחים שוב. מנמיכים אש.
- מוסיפים את היין, סוכר, הפלפל הלבן מערבבים- לא את המלח. בציר עוף יש מלח רב. נשים רק בסוף לתיקון תיבול אם יהיה צורך.
- במעבד מזון מרסקים את הפטרוזליה עם מעט מרק מהסיר.
- ממעבד המזון מעבירים את הפטרוזליה חזרה לסיר. אפשר להעזר בלקקן.
- מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ואת השמנת, מערבבים. מחממים עד כמעט רתיחה.
- טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוכן להגשה.
- אפשר לגרד גבינה קשה על המרק ולקשט בעלי פטרוזליה. אפשר לשים מעט שמנת שהוקצפה או קרם פרש ולהניח כרישה שהשארתם בצד לפני הריסוק.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/11/2018