מתכון פירה כרובית עם בצל מקורמל | יס-שף

פירה כרובית עם בצל מקורמל

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תוספת טעימה וקלה להכנה. נראה כמו פירה תפוח אדמה. טעים לא פחות ואין קלוריות. תחושה של בריאות בכל ביס. יכול לבוא כתוספת לכל ארוחה בשרית.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

סיר גדול + מים. 
מסננת.
קערה. 
בלנדר ידני/ מזלג/ מעבד מזון.
מזלג. 
מחבת בינוני.

מרכיבים:
  • 1 כרובית מחולקת לפרחים- בערך 1 ק"ג.
  • 2 בצלים יבשים בינוניים חתוכים לפרוסות / או לקנות בצל פרוס מטוגן- ולקחת משם 3 קוביות. -הבצל אינו חובה. אך לדעתנו מוסיף מאוד לטעם הפירה.
  • 1/4 כפית מלח שולחן.
  • 1/4 כפית פלפל שחור.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • מלחייה.
  • שמן קנולה-לשימון מחבת / חמאה.
הוראות הכנה:
  1. מכניסים את הפלחי הכרובית לסיר מים חמים, מפזרים בזיקת מלח ממלחייה על המים. מביאים לרתיחה- מנמיכים את האש מעט. הכרובית מוכנה שמזלג ננעץ בה בקלות.
  2. במקביל, על מחבת עם שמן קנולה מטגנים שני בצלים יבשים,. ממליחים עם מלחייה מעט מלח על פרוסות הבצל. ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהם משחימים- לוקח זמן - עדיף להכין יום לפני - ולשמור במקרר.
  3. מעבירים את הפלחים של הכרובית למסננת. להתקרר מעט.
  4. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה. בבלנדר ידני טוחנים את הכרובית עד מרקם חלק*. מוסיפים את הבצל, את הפלפל השחור, המלח והשום ומערבבים.
  5. טועמים. מוסיפים תיבול, אם צריך. מוכן להגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 26/11/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'