מכניסים את הפלחי הכרובית לסיר מים חמים, מפזרים בזיקת מלח ממלחייה על המים. מביאים לרתיחה- מנמיכים את האש מעט. הכרובית מוכנה שמזלג ננעץ בה בקלות.
במקביל, על מחבת עם שמן קנולה מטגנים שני בצלים יבשים,. ממליחים עם מלחייה מעט מלח על פרוסות הבצל. ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהם משחימים- לוקח זמן - עדיף להכין יום לפני - ולשמור במקרר.
מעבירים את הפלחים של הכרובית למסננת. להתקרר מעט.
מעבירים את פרחי הכרובית לקערה. בבלנדר ידני טוחנים את הכרובית עד מרקם חלק*. מוסיפים את הבצל, את הפלפל השחור, המלח והשום ומערבבים.