תוספת טעימה וקלה להכנה. נראה כמו פירה תפוח אדמה. טעים לא פחות ואין קלוריות. תחושה של בריאות בכל ביס. יכול לבוא כתוספת לכל ארוחה בשרית.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 3-4
סיר גדול + מים.
מסננת.
קערה.
בלנדר ידני/ מזלג/ מעבד מזון.
מזלג.
מחבת בינוני.
- 1 כרובית מחולקת לפרחים- בערך 1 ק"ג.
- 2 בצלים יבשים בינוניים חתוכים לפרוסות / או לקנות בצל פרוס מטוגן- ולקחת משם 3 קוביות. -הבצל אינו חובה. אך לדעתנו מוסיף מאוד לטעם הפירה.
- 1/4 כפית מלח שולחן.
- 1/4 כפית פלפל שחור.
- 2 שיני שום כתושות.
- מלחייה.
- שמן קנולה-לשימון מחבת / חמאה.
- מכניסים את הפלחי הכרובית לסיר מים חמים, מפזרים בזיקת מלח ממלחייה על המים. מביאים לרתיחה- מנמיכים את האש מעט. הכרובית מוכנה שמזלג ננעץ בה בקלות.
- במקביל, על מחבת עם שמן קנולה מטגנים שני בצלים יבשים,. ממליחים עם מלחייה מעט מלח על פרוסות הבצל. ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהם משחימים- לוקח זמן - עדיף להכין יום לפני - ולשמור במקרר.
- מעבירים את הפלחים של הכרובית למסננת. להתקרר מעט.
- מעבירים את פרחי הכרובית לקערה. בבלנדר ידני טוחנים את הכרובית עד מרקם חלק*. מוסיפים את הבצל, את הפלפל השחור, המלח והשום ומערבבים.
- טועמים. מוסיפים תיבול, אם צריך. מוכן להגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/11/2018