נשיקות מרנג, ענני מרנג איך שלא תקראו לזה- זה טעים מאוד וקל להכנה. קינוח משגע ממוצרים שיש בבית.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 11-12
- מיקצפת ידנית.
- מיקסר + וו הקצפה.
- 2 כפות.
- אמבט מרים/ בן מארי - סיר עם מים רותחים ועליו קערה שלא נוגעת במים.
- תבנית אפייה עם נייר אפייה.
- 4 חלבונים (הלבן של הביצה). מביצה M*.
- רבע כוס סוכר על כל חלבון.
- 1 כפית תמצית וניל.
- *3 כפות מי חומוס (רצוי מפחית) = חלבון ביצה אחד.
- על הגז לחמם בן מארי.
- לשים את החלבונים והביצה בבן מארי ועם מקצפת ידנית להקציף סוכר וחלבונים כ- 10 דקות ללא הפסקה. לבדוק עם האצבעות כי הסוכר נמס וכי הקערה קרה למגע.
- להעביר למיקסר, להוסיף וניל. לערבב על מהירות גבוהה עוד עשר דקות.
- להדליק תנור ל 100-120 מ"צ טורבו.
- עם כף ניקח מהמרנג ועם הכף השנייה נוריד אותו לנייר אפייה. ונעשה חצי סיבוב עם הכף שיראה כאילו יצא משקית זילוף. המרנגים לא חייבים להיות זהים. כמובן שאפשר להשתמש גם בשקית זילוף.
- תוך כמה זמן זה מוכן? יש רק דרך לדעת: על פי ניסוי ותהיה עם התנור שלכם. ההבדלים יכולים להיות גדולים מתנור לתנור. אז אל תתפסו אותנו במילה במקרה הזה - כדי שלא תתאכזבו. המרנג מוכן כאשר הוא יוצא בקלות מנייר האפייה זה יכול להיות שעה וגם 4 שעות..אז תבדקו מידי פעם. שימו שעון לשעה ותבדקו. תנסו להוציא בעדינות מהתבנית. אם יצא בקלות - מוכן.
- אפשר להכין גם מרנג צבעוני על ידי הכנסת צבע מאכל בשלב הערבול.
- לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 05/12/2018