לביבות בטטה מושלמות. קלות להכנה. בריאות, יפות והכי חשוב, טעימות. הלביבות יכולות להיות מוגשות כתוספת לארוחה בשרית או חלבית. או כארוחה לפני עצמה עם מטבל שמנת ליד או סלט עשבים ובצל. יאמי.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- מחבת כ- 28 ס"מ.
- מרית.
- קערה גדולה.
- סיר.
- מזלג.
- מגררת-פומפייה.
- כ-12 לביבות
- 2 בטטות גדולות.
- 2 ביצים L.
- 3 כפות פירורי לחם.
- 1 כפית מלח- או לפי הטעם.
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
- מעט שמן קנולה- לשימון המחבת.
- מחממים מים עד רתיחה. מנמיכים מעט.
- שמים בטטה אחת בסיר. עד שהיא רכה. ניתן לנעוץ מזלג בבשר הבטטה -אם הוא ניכנס בקלות הבטטה מוכנה.
- מעבירים לקערה ועם מזלג מועכים את הבטטה עד שהיא נהיית כמו מחית.
- בזמן שהבטטה הייתה בסיר, עם מגררת מגררים את הבטטה השניה. לא מבושלת. שמים בצד.
- מוסיפים לקערה עם מחית הבטטה את שאר מרכיבי הלביבה ומערבבים טוב.
- משמנים מעט את המחבת עד שהוא חם.
- עם הידיים יוצרים כדורים.
- מניחים אותם על המחבת, עם רווחים אחד מהשני.
- מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/12/2018