מתכון בצק עלים עם גבינת ברי פטריות וכרישה

בצק עלים עם גבינת ברי פטריות וכרישה

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

טארט קלאסי וטעים טעים עם בצק עלים שזה כבר מעדן ובוא פטריות וכרישה עם שמנת מתוקה.. כתוספת למנה.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  טארט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • תבנית מתפרקת 30*12 +נייר אפייה 
  • מחבת.
  • כף ערבוב.
  • סכין חד/ גלגלת לחיתוך פיצה.
  • מברשת.
  • רשת קירור.
  • קיסם עץ

מרכיבים:
  • 500 גרם בצק עלים - קוני.
  • 50 גרם חמאה.
  • 2 בצלים יבשים בינונים / בצלים אדומים- פרוסים לאורך ואז שני פריסות לרוחב.
  • 300 גרם פטריות- קצוצות עבה.
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה .
  • 1 כפית עלי טימין.
  • 50 גרם גבינת ברי- מגוררת*.
  • 20 גרם מוצרלה/גבינה קשה - לא חובה.
  • 1/2 כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • כרישה בינונית- חלק ירוק ולבן -פרוס וקצוץ.
  • זיגוג ביצה: חלבון ביצה + 2 כפות מים טרופים יחד.
  • *הברי נראת הכי לא מתאימה להיות מגוררת כי היא אינה גבינה קשה. מה עושים? יש 2 אפשרויות: **להקפיא 15- 20 דקות או עד שהגבינה קשה. לגרר בפומפייה . **לחתוך לריבועים קטנים.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל -180 מ"צ תוכנית טורבו
  2. מרדדים בצק לעובי 1/2 ס"מ. בגודל 36*18.
  3. חותכים באמצע המלבן מלבן נוסף 30*12.
  4. שמים את הבסיס על בסיס התבנית. מברישים את כל שוליו בזיגוג ביצה.
  5. מניחים את קצוות הבצק שנישאר על הבסיס כך שיכסו את הקצוות. כמו מסגרת של תמונה. וכך יוצרים שוליים מוגבהים.
  6. מברישים את השוליים המוגבהים בזיגוג ביצה.
  7. מכניסים לתנור ל כ- 20 דקות עד הזהבה. מעברים לרשת קירור
  8. במחבת עם חמאה מטגנים כרישה, בצל ופטריות עד שהם משחימים ומתרככים. נותנים להם להתקרר מעט. מעבירים לקערה.
  9. מוסיפים לקערה את השמנת, הטימין, מלח ופלפל וגבינת מוצרלה- מערבבים. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
  10. מוסיפים את הכרישה והפטריות. מערבבים. מצננים מעט.
  11. מעבירים שוב למחבת. מבשלים 5 דקות על אש בינונית שמים בצד לצינון
  12. לפני ההגשה: מדלקים שוב את התנור 180 מ"צ - תוכנית גריל.
  13. מעבירים את התערובת לקלתית. לאחר מכן זורים עליה את הגבינת ברי.
  14. אופים את הטאטרט מתחת לגריל חם או עד לאחר שהגבינה נמסה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 08/01/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'