מתכון מרק כרוב ניצנים

מרק כרוב ניצנים

מרקים | ירקות | פרווה  
דירוג  

תיאור המתכון:

מרק טעים וקל להכנה עם כרוב ניצנים. מפנק בחורף קר, אבל גם בכל השנה. מומלץ.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר 24 ס"מ + מכסה.
  • כף עץ.
  • מעבד מזון/פומפייה

מרכיבים:
  • 2 בצלים - מטוגנים.
  • 1 גזר בינוני - קלוף ומגורר/קצוץ במעבד מזון/ פומפייה.
  • 200 גרם כרוב ניצנים- קצוץ במעבד מזון/סכין - לאחר שהופשר לטמפרטורת החדר. (כ- 14 כרובי ניצנים).
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות/ קוביית אבקת תיבול עם פטריות.
  • 2 כפיות מלח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1/4 כפית בהרט.
  • 1 כף קמח לבן.
  • 4 כוסות מים (לטעם-עדיף מינרלים בטמפרטורת החדר).
  • 3 עגבניות , רצוי רכות, קצוצות לרסק. במעבד מזון/ פומפייה.
  • מעט שמן קנולה לטיגון.
  • 1 עלה דפנה.
  • שורש סלרי - מקולף ופרוס או קצוץ. איך שאתם רוצים- לא חובה. (אנחנו פרסנו וחתכנו לחתיכות גדולות)

הוראות הכנה:
  1. בסיר עם מעט שמן על אש בינונית מטגנים את הגזר וכרוב הניצנים.
  2. מוסיפים את הבצל המטוגן והסלרי - מערבבים.
  3. מוסיפים קמח , מלח, פלפל שחור ובהרט - מערבבים.
  4. מוסיפים את המים. מערבבים טוב. מביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים אבקת מרק ועלה דפנה. מערבבים טוב עד שנראה שאבקת המרק נמסה.
  6. מנמיכים אש. סוגרים סיר. מבשלים חצי שעה. ניתן לבחוש מידי פעם.
  7. לאחר חצי שעה. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את העגבניות. מערבבים.
  8. מבשלים עוד חצי שעה. מוכן להגשה.
  9. אפשר להגיש עם גבינה קשה מגוררת בצד או מעל.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 15/01/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'