מרק טעים וקל להכנה עם כרוב ניצנים. מפנק בחורף קר, אבל גם בכל השנה. מומלץ.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 3-4
- סיר 24 ס"מ + מכסה.
- כף עץ.
- מעבד מזון/פומפייה
- 2 בצלים - מטוגנים.
- 1 גזר בינוני - קלוף ומגורר/קצוץ במעבד מזון/ פומפייה.
- 200 גרם כרוב ניצנים- קצוץ במעבד מזון/סכין - לאחר שהופשר לטמפרטורת החדר. (כ- 14 כרובי ניצנים).
- 1 כפית אבקת מרק פטריות/ קוביית אבקת תיבול עם פטריות.
- 2 כפיות מלח.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון.
- 1/4 כפית בהרט.
- 1 כף קמח לבן.
- 4 כוסות מים (לטעם-עדיף מינרלים בטמפרטורת החדר).
- 3 עגבניות , רצוי רכות, קצוצות לרסק. במעבד מזון/ פומפייה.
- מעט שמן קנולה לטיגון.
- 1 עלה דפנה.
- שורש סלרי - מקולף ופרוס או קצוץ. איך שאתם רוצים- לא חובה. (אנחנו פרסנו וחתכנו לחתיכות גדולות)
- בסיר עם מעט שמן על אש בינונית מטגנים את הגזר וכרוב הניצנים.
- מוסיפים את הבצל המטוגן והסלרי - מערבבים.
- מוסיפים קמח , מלח, פלפל שחור ובהרט - מערבבים.
- מוסיפים את המים. מערבבים טוב. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים אבקת מרק ועלה דפנה. מערבבים טוב עד שנראה שאבקת המרק נמסה.
- מנמיכים אש. סוגרים סיר. מבשלים חצי שעה. ניתן לבחוש מידי פעם.
- לאחר חצי שעה. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את העגבניות. מערבבים.
- מבשלים עוד חצי שעה. מוכן להגשה.
- אפשר להגיש עם גבינה קשה מגוררת בצד או מעל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/01/2019