כרובית שלמה בתנור עם מיונז ואבקת מרק בצל. לכל אחד יש את הארוחה שלו מהתקופה שהיה סטודנט. זאת שלנו. אמא תמיד הייתה מכינה אותה כתוספת לארוחה חגיגית. שזאת המטרה האמיתית של המתכון. אבל לנו כסטודנטים לא היו ארוחות- רק תוספות. והכנו אותה המון בטוסטר אובן. היא קלה להכנה וטעימה ברמות על. מומלצת כתוספת בכל ארוחה בשרית או חלבית או סתם בשביל הכייף. הטעם המקורי של הכרובית נשמר אבל הוא עטוף במליחות טעימה של מיונז ובצל.
מנקים את העלים. חותכים את השורש, אם יש צורך, כך שלא יפריעה לכרובית לעמוד יציב.
בסיר גדול מכניסים את הכרובית השלמה. ממלאים במים ובוזקים מלח. מבשלים את הכרובית עד שהיא רכה, אבל לא רכה מידי - כי אז היא תתפרק לפרחים. (הבישול לוקח זמן כ- 30 דקות). אפשר לבדוק עם מזלג כי ניתן להכניסו בקלות- אבל לא בקלות רבה מידי. אנחנו בדקנו כל רבע שעה.
נעביר את את הכרובית בעדינות למסננת. כדי להפטר מהמים ולתת לכרובית להצטנן.*
נעביר את הכרובית לתבנית האפייה שעליה נייר אפייה.
נחמם תנור ל 180 מ"צ טורבו.
עם מברשת נמרח את המיונז על הכרובית בנדיבות. כמו מריחת מכחול. אפשר גם בין הפרחים.
לאחר מכן עם אותה מברשת נטבול בקערת אבקת מרק הבצל ונפזר על הכרובית בנדיבות. כמו מריחת מכחול. אפשר גם לפזר מעל ועם המברשת לפזר על שטח גדול יותר.
נכניס לתנור לכ- 30 דקות או עד שהכרובית מזהיבה וסופגת את הטעמים.