מתכון מעולה להכנת דלעת ערמונים בתנור. טעם ערמוני משגע עם מעט תיבול המוסיף הרמוניה של טעמים. מתכון בריא, טעים וקל להכנה. מתאים כתוספת לכל ארוחה או כנשנוש דיאטטי.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית אפייה + נייר אפייה (כ-2 תבניות).
- סכין משוננת.
- מברשת.
- קערה.
- כפית.
- 2 דלעת ערמונים- כל אחת כ 540-500 גרם. אין צורך לקלף.
- 1/4 כוס שמן קנולה.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
- 1 כפית מלח שולחן / מלח גס.
- 1 כפית עלי טימין תבלין/ טרי.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- חותכים את החלק הרחב של הדלעת, עם כפית מנקים את הדלעת בעדינות. כדי לא להוציא גם בשר דלעת.
- פורסים את הדלעת לפרוסות של כחצי סנטימטר עובי. כל פרוסה לחצי.
- מניחים את הפרוסות על נייר האפייה.
- בקערה שמים את השמן ואת הפלפל השחור- מערבבים.
- עם מברשת מושחים כל פרוסה בשכבה של שמן.
- מפזרים באחידות על הפרוסות את המלח ואת הטימין.
- אופים בתנור כ- 40 דקות או עד שהפרוסות מתרככות ומשחימות.
- מעבירים לכלי הגשה. מגישים.
- לשמור במקרר. להגיש בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/01/2019