עוגה בחושה בצבע קפה, בניחוח קפה ובטעם קפה משובח ועם אגוזים בכל ביס. קלה להכנה, אוורירית ורכה. מתוקה וטעימה מאוד.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 11-12
- 2 תבניות אינגליש קייק 20X7 ס"מ / תבנית אינגליש קייק 30X11 --משומנת ומקומחת.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה.
- לקקן.
- קיסם עץ.
- סיר קטן.
- כף ערבוב.
- מברשת.
- רשת קירור.
- 1/2 כף דבש. (10 גרם).
- 150 גרם חמאה רכה / לפרווה: מחמאה.
- 340 גרם סוכר דמררה/ סוכר חום.
- 3 ביצים L.
- 1.5 כפיות של נס קפה. מכל סוג שאתם אוהבים. מעורבבים בכוס מים רותחים (240 מ"ל).
- 1.5 כוסות קמח תופח - מנופה. (210 גרם).
- 1/2 כפית אבקת אפייה.
- 1/2 כפית קורנפלור.
- 150 גרם אגוזי פקאן טחונים/קצוצים דק. (או כל אגוז אחר) - (ניתן לקצוץ אגוזים שלמים עם מעבד מזון + להב סכין).
- 1 כפית תמצית וניל.
- לסירופ קפה:
- 100 גרם סוכר לבן.
- 2 כפיות אבקת נס קפה.
- 3/4 כוס מים.
- 1/4 כוס ברנדי.
- מחממים תנור ל 170 מ"צ טורבו.
- מכינים את הקפה עם המים הרותחים. שמים בצד לצינון.
- בקערת המיקסר מערבבים את הדבש החמאה והסוכר - כ-5 דקות. לאיחוד.
- מוסיפים את הביצים. כל אחת עד איחוד ואז מוסיפים את השנייה.
- מנמיכים מהירות. מוסיפים את שאר המרכיבים. עד איחוד.
- יוצקים לתבניות. אפשר להעזר בלקקן.
- עם סכין יוצרים חתך קטן של כ 1 ס"מ בשולי הבצק, כך נמנע מסדקים בעוגה - לא חובה.
- מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מוציאים לרשת קירור ומכינים את הסירופ.
- שמם בסיר על אש קטנה את כל מרכיבי הסירופ ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- עם מברשת, מברישים את הסירופ על העוגה. בנדיבות.
- משאירים על רשת הקירור עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אפשר גם לשמור במקרר.
- ניתן להקפיא עד 3 חודשים.
- הצעה: הגשה הפוכה: הופכים את העוגה על מגש מאורך, היא תיפול בקלות. מגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/02/2019