מתכון עוגת פרג בחושה קלה להכנה | יס-שף

עוגת פרג בחושה קלה להכנה

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

עוגת פרג טעימה, עסיסית ורכה. גרגירי פרג מתוקים בכל נגיסה. מאוד קלה להכנה; מערבבים את כל המרכיבים>שמים בתנור>מוכן. ניתן לצפות את העוגה בזיגוג או ציפוי - עוגה ליגה א'.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית אפייה קוטר 25-30 ס"מ - משומנת ומקומחת מעט. 
  • מיקסר +וו גיטרה.
  • לקקן.
  • סכין.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 4 ביצים L.
  • ½1 כוסות סוכר לבן.
  • ½1 כוסות חלב.
  • 1 כוס שמן.
  • 1 כוס פרג טחון טרי. פרג לא טרי יצור עוגה מרה.
  • 2.5 כוסות קמח לבן- מנופה.
  • 1 כף תמצית וניל.
  • 2 כפיות אבקת אפיה.
  • סירופ סוכר- קישור למתכון בהמשך.
  • קרם וניל- קישור למתכון בהמשך.
הוראות הכנה:
  1. לחמם תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. להכניס את כל חומרי העוגה למיקסר, לערבל על מהירות נמוכה ולאחר שהקמח התערבב עם שאר המרכיבים - ניתן להגביר את המהירות.
  3. ערבבו היטב לכדי מרקם אחיד.
  4. העבירו עם לקקן את המלית לתבנית האפייה.
  5. הנמיכו את התנור ל- 170 מ"צ טורבו.הכניסו את התבנית לתנור ל -35 דקות.
  6. לאחר 35 דקות, הכניסו סכין למרכז העוגה. אם הסכין יוצא יבש - העוגה מוכנה.
  7. העבירו לרשת קירור.
  8. הוסיפו את הסירופ סוכר - על פי ההוראות במתכון.
  9. אם רוצים, ניתן לעטר בקרם וניל את העוגה או כל ציפוי אחר.
  10. לשמור במקרר.

סירופ סוכר - למתכון לחצו כאן.
קרם וניל - למתכון לחצו כאן. 
 - לא חובה. 


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 19/11/2018

תגובות והערות: (3)
 ישראלה בן חיים
01/08/2020
5/5

העוגה יצאה מהדר תודה.

 ייסשף
14/01/2019
0/5

ברדוגו אסתר תודה רבה על תגובתך :) . ברוב העוגות והעוגיות. כמעט בכולם. אנחנו מציינים תחליפים. בעוגה הזאת, כיוון שיש כמות גדולה של חלב, חשבנו שזה לא נכון להחליף במים - למרות כי זאת אפשרות. כמו כן סויה/חלב שקדים תיתן לעוגה טעם אחר. אבל כמובן שזה אפשרות.

 ברדוגו אסתר
14/01/2019
4/5

למה כל העוגות חלביות האם ניתן להחליף את החלב במשהו אתה?? תודה מראש


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'