שאנחנו מתחילים דיאטה ברור שנגיע ללחם טחינה במוקדם או במאוחר. אי אפשר בלי לחם. אז לחם קצת אחר, לחם ללא קמח, ללא סוכר ועם הממרח האהוב עלינו- טחינה. קל להכנה ומאוד מאוד טעים. כשר לפסח.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: מאפה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- תבנית אינגליש קייק ,אורך כ- 20x7 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט*.
- סכין.
- קערה + כף ערבוב.
- רשת קירור.
*אם השתמשתם בתבנית חד פעמית. ניתן להשתמש בה יותר מפעם אחת.
- 6 כפות טחינה גולמית. מהסוג שאתם אוהבים.
- 4 ביצים M.
- חצי כפית מלח שולחן.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/2 כפית סודה לשתיה.
- מחממים תנור 180° מ"צ קו עליון קו תחתון.
- מערבבים יחד את הטחינה והביצים. לא טחינה שהייתה במקרר. אלה טחינה נוזלית.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים טוב.
- אם רוצים, מוסיפים תוספות אחרות כמו אגוזים*
- מוזגים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ- 30-40 דקות או עד שסכין שננעץ בלחם יוצא יבש.
- לאחר 15 דקות רצוי להפוך תבנית בתנור - לא חובה.
- מעבירים לרשת קירור.
- מוציאים מהתבנית. אפשר לשמור במקרר או בטמפ' החדר בכלי אטום.
- שומרים במקרר או בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- *לא חובה- ולכן זה לא בחומרי המתכון: ניתן להוסיף לבלילה אגוזים או שאר דברים טובים שאתם אוהבים בלחם. אנחנו אוהבים אגוזי מלך אז הוספנו 50 גרם אגוזי מלך שבורים. *ניתן לקשט את הבצק בשומשום או אגוזים לפני ההכנסה לתנור- אנו קישטנו בשומשום שחור שאנחנו מאוד אוהבים את טעמו. *ניתן להוסיף כף דבש או סילאן להוספת מתיקות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/02/2019