מתכון לחם טחינה הכי קל להכנה | יס-שף

לחם טחינה הכי קל להכנה

מאפים | מאפה | פרווה  
דירוג  

שאנחנו מתחילים דיאטה ברור שנגיע ללחם טחינה במוקדם או במאוחר. אי אפשר בלי לחם. אז לחם קצת אחר, לחם ללא קמח, ללא סוכר ועם הממרח האהוב עלינו- טחינה. קל להכנה ומאוד מאוד טעים. כשר לפסח.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  מאפה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • תבנית אינגליש קייק ,אורך כ- 20x7 ס"מ- משומנת ומקומחת מעט*. 
  • סכין.
  • קערה + כף ערבוב.
  • רשת קירור.

    *אם השתמשתם בתבנית חד פעמית. ניתן להשתמש בה יותר מפעם אחת.

מרכיבים:
  • 6 כפות טחינה גולמית. מהסוג שאתם אוהבים.
  • 4 ביצים M.
  • חצי כפית מלח שולחן.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית סודה לשתיה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180° מ"צ קו עליון קו תחתון.
  2. מערבבים יחד את הטחינה והביצים. לא טחינה שהייתה במקרר. אלה טחינה נוזלית.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים טוב.
  4. אם רוצים, מוסיפים תוספות אחרות כמו אגוזים*
  5. מוזגים לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  6. אופים כ- 30-40 דקות או עד שסכין שננעץ בלחם יוצא יבש.
  7. לאחר 15 דקות רצוי להפוך תבנית בתנור - לא חובה.
  8. מעבירים לרשת קירור.
  9. מוציאים מהתבנית. אפשר לשמור במקרר או בטמפ' החדר בכלי אטום.
  10. שומרים במקרר או בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
  11. *לא חובה- ולכן זה לא בחומרי המתכון: ניתן להוסיף לבלילה אגוזים או שאר דברים טובים שאתם אוהבים בלחם. אנחנו אוהבים אגוזי מלך אז הוספנו 50 גרם אגוזי מלך שבורים. *ניתן לקשט את הבצק בשומשום או אגוזים לפני ההכנסה לתנור- אנו קישטנו בשומשום שחור שאנחנו מאוד אוהבים את טעמו. *ניתן להוסיף כף דבש או סילאן להוספת מתיקות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/02/2019

תגובות והערות: (1)
 אזור ירושלים והסביבה
10/05/2020
5/5

היי צריך לשמור את הלחם טחינה במקרר??


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'