תשכחו את כל עוגיות הסנדוויץ' שאתם מכירים. עכשיו נמשיך. עוגיות הסנדוויץ' הללו או בשמם באנגלית: וופי פאי (whoopie pies), הנם להיט בארה"ב כבר שנים רבות. אולי בזכות כך, שהם לא באמת עוגיות, אלה קאפקייקס בצורת עוגייה. לפניכם הגרסה הקלסית. קינוח נהדר עם שתי שכבות טעימות של עוגת שוקולד לחה ועסיסית ובניהם קרם וניל משגע. במראה וגודל שמאוד מזכיר עוגיות סנדוויץ'. מומלץ.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה.
- 2 תבניות אפייה + 2 ניירות אפייה/ תבנית אפייה להכנת עוגיות/ תבנית אפייה מיוחדת להכנת עוגיות וופי פאי.
- לקקן.
- כף/פלטה מדורגת.
- קערה בינונית.
- קערה בינונית עם מעט מים.
- רשת קירור.
- ¾1 כוסות (230 גרם) קמח לכל מטרה - מנופה.
- 75 גרם קקאו הולנדי- או קקאו ממותק מסוג אחר- אם אין - 30 גרם אבקת קקאו- מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- ¼ כפית סודה לשתיה.
- ¼ כפית מלח.
- ¾ כוס (170 גרם) חמאה ללא מלח, רכה.
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן.
- 1 ביצה L, בטמפרטורת החדר.
- ½1 כפיות תמצית וניל.
- מילוי קרם:
- 110 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר- מנופה.
- ½1 כפיות תמצית וניל.
- ½ כוס (120 מ"ל) סירופ תירס בהיר - בחנויות האפייה.
- ניתן לפזר מעט אבקת סוכר. נשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- עבור עוגיות השוקולד: מחממים תנור ל - 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח - שמים בצד.
- במיקסר נערבב יחד חמאה וסוכר כ-5 דקות על מהירות בינונית-גבוה. נוסיף את הביצה. נוסיף את תמצית הוניל. נוסיף, לסרוגין, מקערת הקמח. עד שנוצר בצק אחיד בצבע שוקולד.
- אפשר ללוש בקערה מעט בידיים רטובות כדי לוודא שהכל עורבב כראוי.
- נשים לידינו קערה עם מים. ניקח מעט מהבלילה כדור עם הידיים (אפשר גם עם כף של גלידה) ונשים אותו על מגש האפייה שעליו נייר אפייה. נעשה זאת עם רווחים של כ 2 ס"מ.
- עם אצבעות שהרטבנו במעט מים נחליק את החלק העליון של העוגיות. כך שיהיו חלקות, עגולות ויפות.
- מכניסים לתנור. אופים כ- 10 דקות או עד שקצוות העוגה שלוחצים עליהם חוזרים לאחור או שקיסם יוצא נקי. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- להכנת המילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד על מהירות גבוה חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים תמצית וניל. בזרם איטי נמזוג את הסירופ תירס תוך כדי ערבוב על מהירות איטית כ3-5 דקות.
- נמשיך לערבב אפשר גם בקערת המיקסר עם לקקן עד שהבלילה נראת כמו, מרקם של מיונז.
- ההרכבה: ניקח עוגיה אחת נשים בה כף גדושה של המילוי על הצד השטוח של העוגייה. אפשר גם עם פלטה מדורגת. על הקרם נשים את הצד השטוח של עוגיה נוספת.
- ניתן לפזר מעט אבקת סוכר. נשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- מילוי נוסף מומלץ: קרם מרשמלו - למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/02/2019