מתכון לחמניית קיטו, לחמניות שקדים משגעות, לחמניית קטו | יס-שף

לחמניית קיטו, לחמניות שקדים משגעות, לחמניית קטו

מאפים | מאפה | פרווה  
דירוג  

לחמניות שקדים מיוחדות, מאוד טעימות וללא קמח. מי שלא מכיר את הדיאטה הקטוגנית ולו זאת הכרות ראשונה, אז מדובר בדיאטה שהיא דיאטת שומן עם כמות ממש ממש קטנה של פחמימות. זאת דיאטה שמטרתה להכריח את הגוף לשרוף שומנים במקום סוכר. אבל, לא בגלל זה הלחמניות הקטוגניות הללו כאן. אלה כי מדובר בלחמניות מאוד קלות להכנה ומאוד טעימות

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  מאפה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 5 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

מרכיבים:
  • ¼1 כוסות קמח שקדים / קמח קוקוס.
  • 5 כפות אבקת קליפת פסיליום - בחנויות הטבע.
  • 2 כפיות אבקת אפייה.
  • 1 כפית מלח.
  • 2 כפיות חומץ תפוחים.
  • 1 כוס מים רותחים.
  • 3 חלבונים (הלבן של הביצה).
  • 2 כפות שומשום (לא חובה).
הוראות הכנה:
  1. מחממים את התנור ל -175 מ"צ טורבו.
  2. מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה.
  3. הוסיפו את החלבונים מערבבים עם לקקן.
  4. מוזגים בזרם דק, יחסית, את המים הרותחים לקערה, תוך כדי הקצפה במיקסר ידני, במשך 30 שניות. הזהרו מערבוב יתר.
  5. בידיים רטובות הניחו את הבצק על שולחן העבודה.
  6. בצעו 6 חתיכות של בצק. צרו עיגולים והניחו במרווחים על תבנית האפייה.
  7. עם מברשת מירחו מעט מים על הבצק ופזרו מעליו שומשום (לא חובה).
  8. הכניסו לתנור ל 50-60 דקות תלוי בגודל הלחמניה.
  9. הלחמניה מוכנה? הקישו לבדוק. הלחמניה מוכנה שהקשה על הלחמניה יתן תחושה של בצק חלול.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 11/02/2019

תגובות והערות: (12)
 דינה גיל
01/04/2022
1/5

שלום ..תודה על המתכון המדהים. הוספתי שלוש כפות פסיליות ויצא מעדן. תודה רבה. הוספתי חופן אגוזי מלך.

 דינה גיל
01/04/2022
0/5

שלום..העיסה יצאה נוזלית. אשמח לעזרה. במקום פסיליום שמתי שיבולת שועל.

14/08/2021
5/5

היי יפעת, לא.

 יפעת
14/08/2021
0/5

האם צריך זמן תפיחה?

09/04/2021
5/5

ריקי , לא ניתן להכין ללא האבקה. בנוגע להפחתת כמות, לא הייתי ממליצה. אבל אם תנסי אשמח אם תכתבי איך יצא.

 ריקי😍
09/04/2021
0/5

לפסיליום יש טעם מאוד דומיננטי אפשר בלי או להפחית מהכמות ?

03/01/2021
5/5

מיכל שלום רב, ניתן להחליף חומץ במיץ לימון.

 מיכל
03/01/2021
4/5

מה אפשר לשים במקום חומץ תפוחים, יש לי רגישות לחומץ כלשהו.

22/07/2020
5/5

לירון שלום רב, תודה על תגובתך. לא ניתן להכין ללא האבקה.

 לירון
21/07/2020
0/5

האם אפשר ללא האבקה ?

 קטיה
10/06/2020
4/5

הכנתי. יש טעם לוואי כמו של סודה. פעם הבא אשים פחות אבקת אפייה (1 כפית). מטעים לקטו. אבל לא משביעות. תודה

 דבי חזן
13/02/2019
5/5

הכנתי וזה ממש קל להכנה ומאוד טעים. שקדים יקרים אומנם אבל למרות זאת שווה את ההשקעה. תודה רבה על המתכון. לא ידעתי שיש דיאטה כזאת אבל נשמע מעניין.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
5 משתמשים סימנו 'כן'