מתכון אוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה או כל מילוי אחר

אוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה או כל מילוי אחר

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אוזני המן לפורים מבצק שמרים כשלא מתחשק אותו דבר כל פורים. זה הזמן לחזור לאוזני המן של פעם. לדעתנו, יותר טעים.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חגי ישראל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • כוס/ קורצן עגול כ- 8 ס"מ.
  • מברשת.
  • נילון נצמד.
  • קערה.
  • מגבת נקייה לחה.
  • תבנית אפייה+ נייר אפייה.

מרכיבים:
  • לבצק השמרים:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח- מנופה.
  • 150 גרם חמאה רכה.
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר / סוכר לבן.
  • 1/4 כוס (60 גרם) חלב.
  • 1 ביצה L - בטמפרטורת החדר.
  • גרידה מ-1/2 לימון.
  • 1/2 כפית (2 גרם) מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 10 גרם שמרים טריים.
  • למלית:*
  • 250 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח.
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 30 גרם קורנפלור.
  • 1 ביצה L.
  • 25 גרם חמאה מומסת (מיקרוגל או בסיר קטן על הגז).
  • 1 כפית תמצית טעם לימון או גרדת לימון מחצי לימון.
  • 1 ביצה טרופה - להברשה
  • *אפשר להוסיף כל מלית אחרת.

הוראות הכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים, חוץ מהשמרים - כ-5 דקות, במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מוסיפים את השמרים ומערבבים עוד כדקה.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
  4. במקביל, מוציאים את גבינת הריקוטה מהמקרר מעבירים לקערה בטמרפטורת החדר.
  5. לאחר שעה: בקערה/מיקסר מערבבים את כל חומרי המלית. שמים בצד.
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים, בעזרת כוס, בקוטר של 8 ס"מ.
  7. מניחים בנדיבות יחסית מהמלית במרכז העיגול, סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים במרווחים של 3 ס"מ.
  8. מברישים בביצה הטרופה.
  9. מכסים במגבת נקייה לחה. מתפיחים כ- 3/4 שעה. הבצק כמעט ואינו תופח.
  10. אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות, כ-15 דקות, עד הזהבה. מעברים לרשת קירור. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

*מתחשק לכם להכין את העוגיות המאוד טעימות הללו ולא בפורים? ולא בצורת אוזני המן? אלה כמאפה משגע - למתכון חצו כאן.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 01/03/2019

     
תגובות והערות: (1)
17/03/2019
 אהרון ששון
5/5

אכן כן טעים קל להכנה ניסיתי. עשיתי יצא מצוין תודה. :))


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'