איך מכינים לימון כבוש? לפניכם מתכון קל להכנה וטעים. אנחנו קונים המון פעמים את הלימון הכבוש והוא יקר. אחת העצות הטובות שקיבלנו: שאם יש לכם גינה, שתלו בה עץ לימון רב שנתי. כך תוכלו להנות מלימונים כל השנה ולחסוך בהוצאות. גם מהסוג הננסי. בכל מקרה, לנו אין גינה, אבל יש לימונים, הפרי האהוב עלינו והכי כייף וקל לכבוש את הלימון בעצמנו. המתכון קל להכנה ומתאים כתוספת לכל ארוחה או כמרכיב בתבשיל.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: כבושים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 9-10
- סכין חד.
- צנצנת+מכסה.
- צלחת/קערה.
- 1/2 קילו לימונים בשלים מאוד / לימונים ננסיים
- 2-3 כפות מלח גס.
- 2-3 כפות שמן תירס או חמניות.
- 1-2 עלי דפנה - לא חובה.
- חצי כפית סוכר לבן.
- כפית פפריקה חריפה או מתוקה - לא חובה (שלב 2-בהוראות הכנה).
- מיץ מלימון סחוט או קנוי - רק אם צריך.
- פורסים את הלימונים לפרוסות דקות, וכל פרוסה לחצי- נקי מגרעינים. אם נשאר מיץ על קרש החיתוך הכניסו לצנצנת/ בלימון ננסי לחצות את הלימון כמעט עד סופו.
- שמים בקערה או צלחת את המלח הגס עליו שמים את הלימונים. מניחים את פרוסת הלימון על המלח, שהמלח ידבק ללימון- צד אחד צד שני ומכניסים לצנצנת / בלימון הננסי דוחסים את המלח לתוך החריץ שיצרנו.
- מכניסים את הלימונים לצנצנת. דוחסים. אם נשאר מלח מכניסים לצנצנת. סוגרים מכסה. ומשאירים אותם בטמפרטורת החדר יומיים, במקום מוצל- להפרשת נוזלים מהלימונים.
- ביום השלישי, מערבבים שמן עם הסוכר.
- יוצקים לצנצנת את השמן. אם לא כל הצנצנת מכוסה בנוזלים מוסיפים מיץ מלימון סחוט או קנוי.
- ניתן לפזר מעל מעט פפריקה. מוסיפים עלי דפנה. סוגרים מכסה.
- שומרים במקום מוצל.
- הלימונים יהיו מוכנים לאחר שלושה ימים. אבל הכי טעימים אחרי שבוע / לימונים קטנים יהיו מוכנים אחרי שבועיים-שלושה.
- אם רוצים ניתן לטחון את הלימון הכבוש לרוטב. במעבד מזון.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/03/2019