מתכון חריימה, דג טריפוליטאי | יס-שף

חריימה, דג טריפוליטאי

דירוג  

המנה הראשונה שכולם אוהבים. יש שפע של גרסאות להכנתה אבל זאת היא המנה מבית אבא הלובי ואנחנו אוכלים מגיל צעיר. אנחנו אוהבים את טעם הדג והחריפות. ניתן להגיש עם לחם.

קטגוריה:  דגים

תת-קטגוריה:  מתאים לכל סוגי הדגים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • סיר רחב+ מכסה, סיר סוטרז.
  • כף ערבוב.
  • קערה.
  • כף

מרכיבים:
  • 2 דגים מסוג: בורי, לוקוס, נסיכת הנילוס או כל דג אחר, מנוקות, שטופות ופרוסות (אפשר לקנות פרוסות).
  • 2 כפות פפריקה מתוקה.
  • 1/2 כפית כף מלח.
  • 2.5 כוסות מים.
  • 20 שיני שום כתושות.
  • 1/2 כוס שמן קנולה.
  • 150 גרם רסק עגבניות.
  • 1 כף כמון טחון.
  • מיץ מ 1 לימון.
הוראות הכנה:
  1. בקערה שימו יחד פפריקה מתוקה, מלח, שום כתש וכוס 1 של מים. מערבבים לתערובת אחידה.
  2. שופכים לסיר את השמן, מחממים מעט. מוזגים את הקערה לסיר ומערבבים.
  3. מגבירים לאש בינונית ומבשלים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מנמיכים אש, וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ועוד כוס מים. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים. מביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. לוקח זמן.
  8. מסדרים את הדג בסיר.
  9. עם כף מכסים עם הרוטב מעט את הדג.
  10. מכסים סיר ומבשלים כחצי שעה או יותר עד שהדג מבושל.
  11. ליופי וטעם אפשר להוסיף פלפל חריף שלם אדום. אחד או שניים.
  12. שומרים בסיר עם המכסה עד הארוחה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 01/04/2019

תגובות והערות: (2)
 שביט
05/01/2021
5/5

מתכון כמו של אמא. תודה

18/12/2020
5/5

יצא מאוד טעים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'