מתכון איך מכינים גבינה בבית

איך מכינים גבינה בבית

תוספות | חלבי | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

מתכון בסיסי להכנת גבינה בבית. לא תאמינו כמה פשוט להכין גבינה בבית. מתכון קל וטעים. ממנו אפשר להכין כדורי גבינה או לתבל בתוספות שונות.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  חלבי

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • מחבת עמוקה ורחבה - לא מאלומניום. עדיף סיר נרוסטה.
  • מרית רחבה.
  • מדחום בישול.
  • בד של חיתול.
  • סיר בינוני.

מרכיבים:
  • 5 כוסות חלב קר - מהסוג שאתם אוהבים. רצוי חלב משקית ולא מקרטון.
  • נשים חיתול על סיר.
  • כול סוג של חומץ. כ- 1/3 כוס מיץ לימון/ חומץ תפוחים/ יין.
  • מלח- בנדיבות.
  • 2 כפיות מלח לימון מומסות ב 1/2 כוס מים קרים.
  • אם רוצים, ניתן להוסיף טעמים: שום, עשבי תיבול וכדומה.

הוראות הכנה:
  1. קחו בחשבון:*יש להיות ליד הכיריים במשך כל זמן הבישול. *מערבבים לאט כל הזמן *תוספות מוסיפים בסוף התהליך, כדי שטעמים לא יאבדו.
  2. נפרוס חיתול על הסיר. נשים בצד.
  3. במחבת רחב נחמם את החלב. המחבת רחב כדי החלב יתחמם בצורה הכי שווה שניתן.
  4. מערבבים לאט כל הזמן עם החלק הרחב של המרית, כלומר היא הפוכה. לא בצד שעימו אנו מרימים למשל שניצלים.
  5. נוסיף את המלח לימון.
  6. שהחלב מגיע ל 170-185 מעלות. נוסיף חומץ. הטמפרטורה לא צריכה להיות גבוהה יותר לגבינה עדינה.
  7. מערבבים כל הזמן. החלב לא צריך לרתוח.
  8. אנו רואים כי החלב הופך לקבל מרקם של גושים.
  9. מוסיפים מעט חומץ מידי פעם. החלב מקבל צבע צהבהב.
  10. שמו לב, אם אתם רואים שהחלב הופך גושי, שימו פחות חומץ. פחות גושי שימו יותר.
  11. כאשר הגענו למרקם שאנו רוצים, נעביר עם המרית את הגבינה לחיתול.
  12. נוסיף את המלח (המלח אינו עוזר לשימור הגבינה אלה רק לטעם).
  13. אם רוצים, הוסיפו תיבול , למשל עשבי תיבול וכדומה.
  14. נערבב מעט עם המרית.
  15. מעל הסיר, ניקח 3 פינות של החתול נחזיק בהם יחד, ועם הפינה השלישית נעטוף את הבד מסביב ונלך יותר ויותר נמוך כך שיווצר לחץ על כדור הגבינה, יצאו ממנו נוזלים ניקשור.
  16. נעביר לקערה רחבה.
  17. ניקח סיר, נניחו על הכדור.
  18. נמלא את הסיר במוצרים כבדים כך שילחץ על השקית כמה שיותר. כמה שיותר כבד כך יהיה פחות מקום לבועות האויר להיווצר.
  19. נשאיר זאת כך כ-45 דקות או יותר כך שהגבינה הופכת מוצקה.
  20. קררו עד קירור מוחלט.
  21. העבירו לכלי אטום, פלסטיק או זכוכית. שימרו במקרר.
  22. אפשר גם במקפיא.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 25/06/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'