ספגטי יכול להיות לא משמין? כן. אם הוא עשוי מקישואים. טעים, מיוחד, ומשביע. ואפשר לגלגל עם המזלג. להגיש כמנה בפני עצמה או כתוספת.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 1-2
- קולפן רגיל או חותכן החותך ירקות לרצועות דקות. גוליאן וכדומה.
- מחבת בינוני כ-20 ס"מ/ וואק כ-20 ס"מ.
- קערה.
- כף מעץ לערבוב.
- 2 קישואים - קלופים כמו ספגטי לרצועות דקות. רצוי להשתמש רק בחלק החיצוני.
- 1 רסק עגבניות (100 גרם).
- 1/3 כוס מים.
- 1 בצל בינוני, קצוץ, ומוזהב מעט.
- 3 שיני שום כתושות / 1 כף שום גבישי.
- 1/4 כפית צילי גרוס- לאוהבי החריף.
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה.
- מלח, פלפל שחור- לפי הטעם.
- לטיגון: שמן קנולה / שמן זית / חמאה.
- לעיטור וטעם- לא חובה: 1/4 כוס בזיליקום פרוס או קצוץ.
- תוספות אפשריות לעיטור: קוביות גבינה בולגרית, פרמזן מגורר.
- במחבת עם מעט שמן קנולה מטגנים את הקישואים, עד שהם רכים והזהיבו מעט כ- 5 דקות. מעבירים לקערה.
- מטגנים מעט את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום על אש-נמוכה, עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את הרסק. מערבבים. מוסיפים את התבלינים מערבבים יחד , כדקה.
- על אש בינונית נמוכה מוסיפים את המים. מערבבים.
- טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את הספגטי קישואים ומערבבים. מבשלים כ- 6 דקות ומערבבים מידי פעם.
- מפזרים בזיליקום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/07/2019