עוגה בחושה, טעימה ומלאת מתיקות. קלה להכנה, רכה, עסיסית וחגיגית. מתאימה גם לחג הפסח וגם לראש השנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית קוטר 24-22 ס"מ, רצוי מתפרקת, משומנת ומקומחת מעט + נייר אפייה.
- לקקן.
- רשת קירור.
- מעבד מזון/ פומפיה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- סכין.
- מגש לעוגה.
- 60 גרם קמח/ בפסח-קמח מצה.
- 3 כפות שמן קנולה.
- 250 גרם קמח שקדים.
- 4 ביצים M.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 2 תפוחי עץ מסוג גרני סמית. קלופים ומגוררים. יותר קל במעבד מזון עם להב סכין. אפשר גם עם פומפייה.
- לעיטור: 100 גרם שבבי קוקוס מסוכר- חנויות אפייה או טבע (השבבים לא מתרככים באפייה)/ קוקוס טחון.
- מחממים תנור 160 מעלות צ.
- משמנים את התבנית. מניחים ניר אפייה על הבסיס. סוגרים תבנית ומשמנים שוב. מפזרים מעט קמח בבסיס ובדפנות.
- מפזרים בעיגול על הבסיס את שבבי הקוקוס. או צורה אחרת. מניחים בצד. אפשר במקרר/ מקפיא.
- במיקסר מערבבים את הביצים, על מהירות בינונית, מוסיפים את הסוכר, מעט בכל פעם. מערבבים יחד כ - 3 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים- מלבד שבבי הקוקוס ומערבבים על מהירות בינונית. עד תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן. אופים כ-40 דקות.
- כדי לבדוק האם העוגה מוכנה: מכניסים סכין למרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש והעוגה נפרדה מעט מהדפנות- העוגה מוכנה. אם לא- משאירים לעוד כ-15 דקות ובודקים שוב.
- מעבירים לרשת קירור. לאחר כ-15 דקות עוברים עם סכין בדפנות העוגה ומשחררים תבנית.
- לאחר שהעוגה קרה לגמרי, מניחים עליה את המגש לעוגה. מרימים עם הרשת קירור והופכים. כך שהחלק התחתון הופך להיות העליון. מסירים בסיס ונייר אפייה.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
- אם רוצים, ניתן לעטר בגנאש שוקולד לבן - למתכון לחצו כאן או קרם מרשמלו-למתכון לחצו כאן. (כמו בתמונה).
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/08/2019