מתכון עוגת שבבי קוקוס עם שקדים ותפוחים

עוגת שבבי קוקוס עם שקדים ותפוחים

עוגות | בחושות | פרווה  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגה בחושה, טעימה ומלאת מתיקות. קלה להכנה, רכה, עסיסית וחגיגית. מתאימה גם לחג הפסח וגם לראש השנה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • תבנית קוטר 24-22 ס"מ, רצוי מתפרקת, משומנת ומקומחת מעט + נייר אפייה.
  • לקקן.
  • רשת קירור.
  • מעבד מזון/ פומפיה.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • סכין.
  • מגש לעוגה.

מרכיבים:
  • 60 גרם קמח/ בפסח-קמח מצה.
  • 3 כפות שמן קנולה.
  • 250 גרם קמח שקדים.
  • 4 ביצים M.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 2 תפוחי עץ מסוג גרני סמית. קלופים ומגוררים. יותר קל במעבד מזון עם להב סכין. אפשר גם עם פומפייה.
  • לעיטור: 100 גרם שבבי קוקוס מסוכר- חנויות אפייה או טבע (השבבים לא מתרככים באפייה)/ קוקוס טחון.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 160 מעלות צ.
  2. משמנים את התבנית. מניחים ניר אפייה על הבסיס. סוגרים תבנית ומשמנים שוב. מפזרים מעט קמח בבסיס ובדפנות.
  3. מפזרים בעיגול על הבסיס את שבבי הקוקוס. או צורה אחרת. מניחים בצד. אפשר במקרר/ מקפיא.
  4. במיקסר מערבבים את הביצים, על מהירות בינונית, מוסיפים את הסוכר, מעט בכל פעם. מערבבים יחד כ - 3 דקות.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים- מלבד שבבי הקוקוס ומערבבים על מהירות בינונית. עד תערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן. אופים כ-40 דקות.
  7. כדי לבדוק האם העוגה מוכנה: מכניסים סכין למרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש והעוגה נפרדה מעט מהדפנות- העוגה מוכנה. אם לא- משאירים לעוד כ-15 דקות ובודקים שוב.
  8. מעבירים לרשת קירור. לאחר כ-15 דקות עוברים עם סכין בדפנות העוגה ומשחררים תבנית.
  9. לאחר שהעוגה קרה לגמרי, מניחים עליה את המגש לעוגה. מרימים עם הרשת קירור והופכים. כך שהחלק התחתון הופך להיות העליון. מסירים בסיס ונייר אפייה.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 12/08/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'