ליקר שוקולד
משקה מושלם עם אלכוהול לאחר הארוחה. ישנם המון מתכונים לליקר שוקולד אבל זה החביב עלינו והקל ביותר להכנה.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 4-5
- סיר קטן.
- כף ערבוב.
- ספלים קטנים / כוסיות קטנות/ כוסות יין.
- כ-750 מ"ל.
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר.
- 500 מ"ל מים (לטעם רצוי מנרלים).
- 2 כפות קקאו הולנדי / קקאו משובח.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 100 גר’ שוקולד חלב/ לפרווה: שוקולד מריר פרווה.
- 500 מ"ל משקה עם 95% אלכוהול.
- מכניסים לסיר את כל המרכיבים- מלבד האלכוהול.
- מערבבים כל הזמן על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר והשוקולד נמסים-יש לדאוג שהנוזל לא ירתח.
- מסירים מהאש ומצננים. אפשר להעביר לקערה או כד מזיגה.
- מוסיפים את האלכוהול ומערבבים.
- מוזגים לכוסות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/08/2019