הפשטידה או בשמה האיטלקי לזניה, מורכבת משכבות של רצועות פסטה וביניהם מלית המלאה גבינות ופסטו. קלה להכנה וטעימה מאוד. מושלם לחג השבועות.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: לזניה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- כלי מלבני/מרובע המתאים לתנור.
- כף/מברשת.
- עלי לזניה- קנויים. על פי הוראות יצרן.
- להכנת הפסטו (אפשר גם פסטו קנוי):
- 100 גרם עלי בזיליקום.
- 50 גרם צנוברים.
- 3 שיני שום גדולות.
- 40 גרם גבינת פרמזן.
- 20 גרם פקורינו רומנו (גבינת כבשים)- בארץ יותר קשה למצוא אותה- לכן אפשר להשתמש בגבינת כבשים קשה אחרת, מגוררת/ או פרמזן).
- 1/2 כוס שמן קנולה / זית.
- לרוטב בשמל- קישור למתכון בהמשך.
- 100 גרם גבינה צהובה או/ מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת. כל ריבוע מחולק ל-4.
- לעיטור:
- פרמזן מגורר / מעט גבינה כחולה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים.
- אורגנו.
- להכנת הפסטו:מכניסים את כל המצרכים פרט לשמן למעבד מזון ומפעילים בפולסים, מוסיפים את השמן בזרם דק. שומרים במקרר בכלי אטום עד השימוש.
- מכינים את עלי הלזניה על פי הוראות יצרן. אם יש צורך. יש סוגים שונים.
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- בתבנית מפזרים את הרוטב בשמל, עליו מפזרים את הפסטו. מורחים יחד על כל בסיס התבנית.
- מניחים את עלי הלזניה בצורה חופפת מעט לאורך ולרוחב התבנית- שכבה ראשונה.
- מניחים שכבה של רוטב בשמל ועליו רוטב פסטה.
- מפזרים פרוסות גבינה קשה.
- עוברים לשכבה הבאה ושוב מפזרים עם כף את רוטב הבשמל ועליו את הפסטו ופרוסות הגבינה. כ-4-6 שכבות.
- מספר השכבות תלוי בגודל הכלי שתבחרו ובמספר פרוסות הפסטה שברשותכם.
- על השכבה העליונה מפזרים מעט רוטב בשמל. מעליו מקשטים בגבינה ומפזרים מעט אורגנו.
- אופים כ- 20-15 דקות.
- יש לתת ללזניה להתקרר כ-15 דקות לפני ההגשה.
- לשמור במקרר.
- לרוטב בשמל: לחצו כאן למתכון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/08/2019