מתכון לזניה פסטו מאיטליה | יס-שף

לזניה פסטו מאיטליה

מאפים | לזניה | חלבי  
דירוג  

הפשטידה או בשמה האיטלקי לזניה, מורכבת משכבות של רצועות פסטה וביניהם מלית המלאה גבינות ופסטו. קלה להכנה וטעימה מאוד. מושלם לחג השבועות.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  לזניה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • כלי מלבני/מרובע המתאים לתנור.
  • כף/מברשת.

מרכיבים:
  • עלי לזניה- קנויים. על פי הוראות יצרן.
  • להכנת הפסטו (אפשר גם פסטו קנוי):
  • 100 גרם עלי בזיליקום.
  • 50 גרם צנוברים.
  • 3 שיני שום גדולות.
  • 40 גרם גבינת פרמזן.
  • 20 גרם פקורינו רומנו (גבינת כבשים)- בארץ יותר קשה למצוא אותה- לכן אפשר להשתמש בגבינת כבשים קשה אחרת, מגוררת/ או פרמזן).
  • 1/2 כוס שמן קנולה / זית.
  • לרוטב בשמל- קישור למתכון בהמשך.
  • 100 גרם גבינה צהובה או/ מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת. כל ריבוע מחולק ל-4.
  • לעיטור:
  • פרמזן מגורר / מעט גבינה כחולה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים.
  • אורגנו.
הוראות הכנה:
  1. להכנת הפסטו:מכניסים את כל המצרכים פרט לשמן למעבד מזון ומפעילים בפולסים, מוסיפים את השמן בזרם דק. שומרים במקרר בכלי אטום עד השימוש.
  2. מכינים את עלי הלזניה על פי הוראות יצרן. אם יש צורך. יש סוגים שונים.
  3. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  4. בתבנית מפזרים את הרוטב בשמל, עליו מפזרים את הפסטו. מורחים יחד על כל בסיס התבנית.
  5. מניחים את עלי הלזניה בצורה חופפת מעט לאורך ולרוחב התבנית- שכבה ראשונה.
  6. מניחים שכבה של רוטב בשמל ועליו רוטב פסטה.
  7. מפזרים פרוסות גבינה קשה.
  8. עוברים לשכבה הבאה ושוב מפזרים עם כף את רוטב הבשמל ועליו את הפסטו ופרוסות הגבינה. כ-4-6 שכבות.
  9. מספר השכבות תלוי בגודל הכלי שתבחרו ובמספר פרוסות הפסטה שברשותכם.
  10. על השכבה העליונה מפזרים מעט רוטב בשמל. מעליו מקשטים בגבינה ומפזרים מעט אורגנו.
  11. אופים כ- 20-15 דקות.
  12. יש לתת ללזניה להתקרר כ-15 דקות לפני ההגשה.
  13. לשמור במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 31/08/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'