מתכון עוגת ארבעת הרבעים, עוגה מהמאה ה-17 | יס-שף

עוגת ארבעת הרבעים, עוגה מהמאה ה-17

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

עוגת ארבעת הרבעים, מ-4 מרכיבים, הינה עוגה בחושה, שמקורה במטבח המערב אירופאי מהמאה ה-17 ויש לה גרסאות שונות. מה שמאחד את כל הגרסאות הינו: שבכל מרכיביה מתקיים יחס של 1:1:1:1 בין כמות הקמח, הסוכר, הביצים והחמאה. הרעיון באמת עובד. יוצאת עוגה יפה וטעימה מאוד. כמו אז..

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ/ תבנית כיכר 30 ס"מ משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • סכין/ קיסם עץ.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 200 גרם סוכר.
  • 200 גרם חמאה, רכה.
  • 200 גרם קמח תופח.
  • 200 גרם ביצים, 4 ביצים M.
  • לא במתכון המקורי:
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • קורט מלח.
  • לא חובה, הצעות שידרוג: 100 גרם אגוזים קצוצים/ שקדים גרוסים/ שוקולד מגורר וכדומה.
הוראות הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 170 מעלות צ.
  2. מערבבים יחד חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה. כל אחת עד איחוד ואז ממשיכים.
  4. מוסיפים קמח, מלח, תמצית וניל (ואת שאר המרכיבים, אם יש). מערבבים עד תערובת אחידה.
  5. אופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר סכין הננעץ בעוגה- יוצא יבש.
  6. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 06/09/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'