עוגיות בצק פריך נהדרות
בצק פריך אינו רק בסיס לעוגות וכדומה, אלה ניתן להכין ממנו עוגיות טעימות ונימוחות במיוחד. בהירות ונהדרות. עוגיות קלות להכנה וטעימות מאוד.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 20+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- קורצנים/ חותכנים בצורות שונות.
- מערוך.
- משטח עבודה מסיליקון.
- 100 גרם חמאה, רכה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)/ אבקת סוכר.
- 210 גרם קמח לכל מטרה (כוס וחצי).
- 3 חלמונים (הצהוב של הביצה).
- כפית תמצית וניל או כל טעם אחר שתרצו.
- *לגיוון: כף לימון סחוט או ליים.
- *מתאים לקוטר בסיס תבנית 22-24 ס"מ.
- במיקסר ערבבו יחד חמאה וסוכר, וניל וחלמונים. עד מרקם אחיד. כ-5 דקות ללא התערבות.
- עטפו את הבצק בנילון נצמד, והכניסו למקרר לכשעה*.
- העבירו לשולחן העבודה. רדדו לעלה כ- 3 מ"מ. צרו צורות עם חותכנים.
- העבירו לנייר האפייה שעל תבנית האפייה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ. לכ-10 דקות.
- העבירו לרשת קירור.
- שמרו בכלי אטום.
- *הבצק רך ואנו מכניסים למקרר עד שהוא יהיה נוח לרידוד. כלומר יתקשה מעט. אם תוציאו אותו מוקדם מידי תאלצו להוסיף קמח, דבר שישפיע על טעם העוגייה וחבל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/09/2019