מתכון עוגת שוקולד רכה ועסיסית ללא קמח

עוגת שוקולד רכה ועסיסית ללא קמח

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגת שוקולד ללא קמח. עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. עוגה רכה ועסיסית המלאה בשוקולד. מושלם.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית אפייה קוטר 26 ס"מ*- משומנת ומקומחת מעט בקקאו/ תבנית מלבנית 40X27 ס"מ.
  • מיקסר + וו הקצפה+ 2 קערות.
  • סיר/ מקרוגל.
  • רשת קירור.
  • קיסם/סכין.
* לתבנית 24 ס"מ הקטינו את החומרים ב-15%. לדף המרות מידות ומשקלות לחצו כאן.

מרכיבים:
  • 400 גרם שוקולד מריר - מחולק לקוביות.
  • 200 גרם חמאה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
  • 100 מ"ל חלב / לפרווה: שמנת צמחית.
  • 10 ביצים מופרדות. גודל M.
  • 200 גרם סוכר, מחולק ל-2 כוסות של 100 גרם/סוכר קנים.
  • 140 גרם קורנפלור.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-150 מעלות צ. (טורבו- לא חובה)
  2. בסיר על אש נמוכה ממיסים יחד שוקולד וחמאה עם החלב. מורידים מהאש לצינון.
  3. במיקסר מקציפים חלמונים (הצהוב של הביצה) עם 100 גרם סוכר- עד קבלת תערובת בהירה. בערך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים קורנפלור. מערבבים.
  5. מוסיפים את קערת השוקולד. מערבבים.
  6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד קצף רך.
  7. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.
  8. עם לקקן מעבירים את הקצף בתנועת קיפול לקערת השוקולד. מערבבים בתנועות קיפול, עד איחוד.
  9. יוצקים לתבנית את התערובת. אפשר להעזר בלקקן.
  10. אופים כ-50-60 דקות. טורבו, חלק תחתון של תנור (לא חובה).
  11. בודקים עם קיסם במרכז העוגה כי היא התיצבה ואינה נוזלית.
  12. מוציאים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  13. בתמונה: רעיון: שהעוגה מוכנה נוצרת שכבה עליונה דקה ומעט סדוקה, שאינה דבוקה חזק לעוגה. הרמנו עם הידים את השכבה הזאת. הנחנו בקערה והפכנו אותה לפירורים עם מזלג. פזרנו על העוגה.

*אם רוצים, ניתן לצפות בגנאש שוקולד - למתכון והנחיות לחצו כאן /אבקת סוכר או כל רעיון אחר.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 24/10/2019

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'