בצק פריך במראה שוקולדי אינו רק בסיס לעוגות ופאי, אלה ניתן להכין ממנו עוגיות קקאו טעימות במיוחד וקלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- קורצנים/חותכנים על פי בחירתכם.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- רשת קירור.
- משטח עבודה מסיליקון.
- 85 גרם חמאה, רכה / לפרווה מחמאה או מרגרינה.
- 30 גרם קמח שקדים.
- 120 גרם אבקת סוכר.
- 1 ביצה.
- 200 גרם קמח.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- 25 גרם קקאו/קקאו הולנדי+ למשטח העבודה.
- הבזק מלח, ממלחייה.
- במיקסר מערבבים חמאה וסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הקמח וקמח השקדים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד איחוד. לא יותר מידי.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או עד שמרקם הבצק הופך למרקם נוח לרידוד. ניתן גם להחזיר למקרר או למקפיא מעט אם המרקם הופך רך מידי בזמן הרידוד.
- מחממים תנור 180 מעלות צ.
- מפזרים מעט קקאו על משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה כ- 3 מ"מ ויוצרים צורות עם חותכנים או קורצנים. מניחים על נייר האפייה.
- אופים כ-10 דקות.
- מעבירים לרשת קירור.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/10/2019