חזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי קל להכנה
חזה עוף עטוף במרינדה המוסיפה לו המון טעם ונספגת לתוך העוף. מעליו רוטב צימיצורי טעים ולצדו ירקות קלויים בתנור. ארוחת ערב מהסרטים.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: כיריים+תנור
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 4-5
- קערה בינונית.
- מחבת פסים/ מחבת.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- מברשת סיליקון.
- כ- 500 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים וכל שניצל מחולק לרוחבו לפסים רחבים, כ-3 או 4.
- למרינדה:
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- מעט מלח גס.
- 1 כף פלפל שחור טחון.
- 1 כף סוכר.
- 1/2 כוס שמן קנולה/ שמן חמניות.
- פטריות שמפיניון /פורטובלו/ פלפל ירוק/צהוב/אדום/כתום או כל ירק אחר שאתם אוהבים, המתאים לצלייה, לא מידי ארוכה בתנור (כ-15 דקות).
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את חזה העוף הפרוס ומערבבים יחד.
- מעבירים למקרר לכ-4 שעות או יותר.
- מכינים את רוטב הצ'ימיצ'ורי*
- במחבת פסים, על אש בינונית-נמוכה צורבים את חזה העוף במשך 5 דקות מכל צד או עד שמוכן. - אפשרות נוספות, על גריל 180 מעלות צ. כ-5 דקות בכל צד.
- תוספת: פורסים את הירקות, לא פרוסות דקות מידי.
- לאחר שהוצאנו את העוף מהקערה נשאר רוטב או אפילו לפני, מברישים מעט את הירקות עם מברשת טבולה ברוטב.
- מניחים את הירקות על נייר האפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על תוכנית גריל, 180 מעלות צ. לכ-15 דקות.
- שעת הארוחה: מניחים על הצלחת מספר פרוסות עוף עם ירקות צלויים בצד וכף צ'ימיצ'ורי.
*לרוטב צ'ימיצ'ורי - לחצו כאן למתכון, קל להכנה. אפשר להכין גם יום או יומיים לפני.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/11/2019