"סטייק" כרובית צלוי בתנור יכול לבוא כארוחה בפני עצמה או כחלק מתוספת במנה עיקרית. קל להכנה וטעים מאוד. גם משביע וגם פותח תאבון. להנות מהכרובית כמו שהיא עם מעט תבלינים. סיפור פשוט וטעים.
מניחים את הכרובית על משטח העבודה כאשר הגזע כלפי מעלה. חותכים את הצדדים. כך שנשאר מרכז הכרובית שאפשר לחתוך ממנו שתי פרוסות שנראות כמו עץ (ראו תמונה) בדר"כ לא ניתן להוציא מכרובית יותר מ-2 עצים.
מניחים את הכרובית על נייר האפייה. מרססים בשמן קנולה, מפזרים מלח עם מלחייה על הכרובית, מפזרים מעט פפריקה חריפה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צ, תוכנית גריל. לחצי שעה נועצים מזלג בכרובית, בודקים האם הכרובית רכה, אם לא ממשיכים. לשלב 4.
הופכים את הכרובית על צידה השני לעוד חצי שעה. המטרה שהכרובית תתרכך בצלייה בלי לשים אותה במים לפני כן כדי לרכך אותה.