עוגיות חתונה מקסיקנית
עוגיות "חתונה מקסיקנית" הם עוגיות נימוחות, עגולות, חמאתיות, המלאות מתיקות, שקדים, הוד והדר. עטופות בחגיגיות לבנה המוגשת באירועים מיוחדים במשפחה ובחגים. העוגיות ידועות גם בשם: עוגות תה רוסיות, עוגות תה שוודיות, עוגת חתונה מקסיקנית (Polvorones) עוגיות קורבייה, עוגיות קורבידאס או עוגיות חתונה יווניות. קלות להכנה ומהירות הכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה גדולה.
- רשת קירור.
- 1/2 כוס אבקת סוכר.
- 227 גרם (1 כוס) חמאה, רכה/ לפרווה: מחמאה או מרגרינה, רכה.
- 2 כפיות תמצית וניל.
- 2 כוסות קמח לכל המטרה.
- 1 כוס שקדים קצוצים דק/טחונים או אגוזי פקאן קצוצים דק או כל אגוז אחר.
- 1/4 כפית מלח.
- לעיטור:
- כ-1 כוס אבקת סוכר.
- מחממים תנור לחום של 160°C/320°F.
- במיקסר מערבבים כוס אבקת סוכר, חמאה ווניל כ-5 דקות.
- בוחשים פנימה אחד לאחר השני וכל מרכיב עד איחוד: קמח, שקדים ומלח מערבבים עד איחוד.
- עם הידיים יוצרים כדורים מהבצק, לכ-14 גרם כל כדור, כ1 ס"מ (לכ-22 עוגיות. מניחים על נייר האפייה.
- אופים 10-15 דקות או עד שמשחים מעט בבסיס העוגייה.
- מוציאים מהתנור מניחים את התבנית על רשת קירור.
- ממלאים קערה עם אבקת סוכר.
- לאחר כ-20 דקות שהעוגיות התקררו מעט , בעזרת כף, מעבירים עוגיה אחר עוגיה לקערה ומגלגלים את העוגיה כך שהיא נעטפת באבקת הסוכר מכל הצדדים. מחזירים לתבנית האפייה.
- לאחר שהעוגיות התקררו נגלגל אותם שוב באבקת הסוכר.
- שומרים בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/11/2019