מתכון עוגת טחינה טעימה מאוד | יס-שף

עוגת טחינה טעימה מאוד

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

אז לפני שאתם מדלגים. מדובר בעוגה ביתית טעימה במיוחד. מי שאוהב עוגיות טחינה- יבין ומי שלא, זאת ההזדמנות שלו. עוגה קלה להכנה וטעימה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 13 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית עגולה, רצוי מתפרקת, קוטר 20 ס"מ גבוה - 24 ס"מ, משומנת ומקומחת מעט/ קוגלהוף.
  • לקקן.
  • קערה בינונית+ מטרפה.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה  + כף ערבוב.
  • פלטה מדורגת קטנה.
  • נייר אפייה.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • ½ כוס טחינה גולמית, מהסוג שאתם אוהבים- שאינה במקרר.
  • ½ כוס חמאה (113 גרם), בטמפרטורת החדר.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 2 ביצי חופש M.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כוס רוויון,
  • 2 כוסות של קמח לכל מטרה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • ½ כפית סודה לשתייה.
  • ½ כפית מלח.
  • תוספות אפשריות: אגוזים קצוצים/ שוקולד צ'יפס/ שקדים קצוצים/ סילאן - בכמות של כחצי כוס.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים בקערה: קמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ומלח.
  2. מערבבים במיקסר את הטחינה, החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מערבבים פנימה את הביצים אחת אחת, כל אחת עד איחוד.
  4. מוסיפים את הווניל והרוויון. מערבבים.
  5. על מהירות נמוכה- בינונית, מוסיפים מעט בכל פעם מקערת הקמח. עד איחוד.
  6. עוצרים מיקסר. מערבבים מעט עם לקקן לראות כי בתחתית הקערה לא נשארו מרכיבים שלא התערבבו.
  7. מרפדים את התבנית המשומנת ומקומחת עם נייר אפייה. משמנים ומקמחים גם אותו- לא חובה.
  8. מוזגים את הבלילה לתבנית. אפשר להעזר בלקקן.
  9. עם פלטה מדורגת קטנה מישרים את הבלילה באופן שווה. נותנים לה מראה אחיד.
  10. דופקים בעדינות את התבנית על השולחן כפעמיים
  11. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות צ. למשך 40-30 דקות או עד שהעוגה עלתה היטב והזהיבה.
  12. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  13. משחררים מהתבנית, פורסים ומגישים.
  14. שומרים במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'