הירשמו לניוזלטר
וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל

ביסקוויט אפגני או עוגייה אפגנית הוא שמה של עוגייה ניו זילנדית מסורתית. עוגייה מוכרת והאהובה מאוד במדינת האיים. אין קשר לאפגניסטן חוץ מהשם. המתכון מניו זילנד. השם ניתן, כנראה, לתיאור צבע העוגייה והכובע עימו הולכים האפגנייים. יש סברות לרוב ומתכונים לרוב. המתכון המובא כאן הוא מתכון בן יותר ממאה שנה, שממנו, כנראה, התחילה ההתמכרות הלאומית לעוגייה. יש בעוגייה אחוז חמאה גבוה ואחוז סוכר נמוך, ואין חומרי התפחה. מה שמקנה מרקם צפוף ועשיר עם הפריכות של הקורנפלקס ולא מתכולת סוכר גבוהה. תכולת החמאה הגבוהה מעניקה מרקם נמס בפה, ומתיקות השוקולד מקזזת את רמת הסוכר הנמוכה ומרירות הקקאו. איזון מושלם. מומלץ.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 11-12
נוצר על ידי: יעל רום
בתאריך: 08/12/2019
וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל