מתכון בראוניז עם ביסקוויטים

בראוניז עם ביסקוויטים

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אנחנו עם של אוהבי ביסקוויטים לצד קפה, תה ומשקאות חמים אחרים. אז לא צריך יותר להתלבט אם לוקחים לצד המשקה ביסקוויט או עוגה - יש שילוב מנצח: בראוניז עם ביסקוויט. מתכון ללא ביצים ועם אפשרות לתחליפים טבעוניים, אם תרצו, היוצרים עוגה נהדרת וטבעונית.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • תבנית אפייה עגולה או מלבנית + נייר אפייה במרכז ובדפנות.
  • כף ערבוב.
  • לקקן.
  • מיקרוגל או אמבט מרים (=קערה העשויה לרוב מנירוסטה, או סיר קטן, המונח מעל סיר גדול ובו מים רותחים, מבלי לבוא במגע ישירות עם המים).

מרכיבים:
  • 200 גרם ביסקוויטים. קצוצים לחתיכות כ-1 ס"מ + 4-6 ביסקוויטים לקישוט העוגה, שבורים).
  • 300 גרם קמח לכל מטרה / קמח רגיל.
  • 100 גרם חמאה רגילה (אפשר חמאה טבעונית או מחמאה).
  • 50 גרם שוקולד מריר, מגורר או בקוביות.
  • 225 גרם סוכר.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 50 גרם קקאו/ קקאו הולנדי/שוקולית.
  • קורט מלח.
  • 1/2 כפית סודה לשתיה.
  • 175 מ"ל חלב רגיל או על פי בחירתכם (סויה, שקדים, משקה שיבולת שועל וכדומה).

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות צ.
  2. באמבט מרים או במיקרוגל ממיסים יחד את החמאה והשוקולד.
  3. מוסיפים את הסוכר, הווניל, הקקאו, המלח והסודה לשתייה, ומערבבים היטב עד איחוד.
  4. בוחשים פנימה את החלב עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים. עד איחוד
  6. מקפלים פנימה את הביסקוויטים הקצוצים.
  7. יוצקים, אפשר להעזר בלקקן, את הבלילה לתבנית המוכנה, אפשר ליישר עם לקקן.
  8. על הבלילה מניחים את שברי הביסקוויטים. אפשר גם לנעוץ מעט בבלילה (ראו תמונה).
  9. אופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, עד שהסכין יוצא נקי או עם מעט פירורים.
  10. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. אפשר לפרוס לכ-20 פרוסות בראוניז.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 11/01/2020

     
תגובות והערות: (1)
12/01/2020
 סיגל נוה
5/5

תודה על המתכון. יצא נהדר


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'