אנחנו עם של אוהבי ביסקוויטים לצד קפה, תה ומשקאות חמים אחרים. אז לא צריך יותר להתלבט אם לוקחים לצד המשקה ביסקוויט או עוגה - יש שילוב מנצח: בראוניז עם ביסקוויט. מתכון ללא ביצים ועם אפשרות לתחליפים טבעוניים, אם תרצו, היוצרים עוגה נהדרת וטבעונית.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 12+
- תבנית אפייה עגולה או מלבנית + נייר אפייה במרכז ובדפנות.
- כף ערבוב.
- לקקן.
- מיקרוגל או אמבט מרים (=קערה העשויה לרוב מנירוסטה, או סיר קטן, המונח מעל סיר גדול ובו מים רותחים, מבלי לבוא במגע ישירות עם המים).
- 200 גרם ביסקוויטים. קצוצים לחתיכות כ-1 ס"מ + 4-6 ביסקוויטים לקישוט העוגה, שבורים).
- 300 גרם קמח לכל מטרה / קמח רגיל.
- 100 גרם חמאה רגילה (אפשר חמאה טבעונית או מחמאה).
- 50 גרם שוקולד מריר, מגורר או בקוביות.
- 225 גרם סוכר.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 50 גרם קקאו/ קקאו הולנדי/שוקולית.
- קורט מלח.
- 1/2 כפית סודה לשתיה.
- 175 מ"ל חלב רגיל או על פי בחירתכם (סויה, שקדים, משקה שיבולת שועל וכדומה).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות צ.
- באמבט מרים או במיקרוגל ממיסים יחד את החמאה והשוקולד.
- מוסיפים את הסוכר, הווניל, הקקאו, המלח והסודה לשתייה, ומערבבים היטב עד איחוד.
- בוחשים פנימה את החלב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים. עד איחוד
- מקפלים פנימה את הביסקוויטים הקצוצים.
- יוצקים, אפשר להעזר בלקקן, את הבלילה לתבנית המוכנה, אפשר ליישר עם לקקן.
- על הבלילה מניחים את שברי הביסקוויטים. אפשר גם לנעוץ מעט בבלילה (ראו תמונה).
- אופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, עד שהסכין יוצא נקי או עם מעט פירורים.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. אפשר לפרוס לכ-20 פרוסות בראוניז.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/01/2020