עוגת לבה מדהימה, עוגת שוקולד חמה, פונדנט שוקולד
עוגה אישית, נראת כמו עוגה רגילה אבל שנועצים בה את המזלג הלבה - השוקולד החם, ניגר החוצה והוא טעים. ואתם לוקחים קצת מהעוגה קצת מהשוקולד מכניסים לפה והשילוב מושלם. קינוח שוקולד מרשים.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 7-8
- כ-8 קוקטים, כלי למנה אישית. אפשר כמובן גם חד פעמי. משומן ומקומח מעט.
- קערה גדולה + מטרפה / מיקסר + וו גיטרה.
- כד מזיגה - לא חובה.
- 200 גרם שוקולד מריר. חתוך לקוביות.
- 200 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה.
- 200 גרם סוכר.
- 4 ביצים + 4 חלמונים (הצהוב של הביצה)- טמפרטורת החדר.
- 90 גרם קמח לכל מטרה. מנופה.
- 1/4 כפית מלח שולחן.
- מחממים תנור 180 מעלות צ.
- ממיסים בסיר או במיקרוגל את השוקולד יחד עם החמאה. מעברים לקערה.
- מוסיפים סוכר. מערבבים טוב.
- מוסיפים את הביצים. אחת לאחר השנייה. כל ביצה מערבבים עד איחוד ואז מוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים את החלמונים. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד תערובת חלקה.
- יוצקים לתבניות.
- אופים כ 15-20 דקות. אפשר להכניס קיסם ולבדוק כי השוליים יציבים והמרכז נוזלי.
- מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.
- הופכים על צלחת הגשה ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/03/2020