סוכריות פופגי, שיש להם שם נוסף סוכריות דלגונה, הם סוכריות שוות שאפשר להכין לבד בבית. סוכריות קלות להכנה וטעימות טעימות. ילדים משוגעים עליהם וגם מבוגרים. הסוכריות עשויות רק מסוכר ואבקת סודה לשתייה ויש לכם סוכריות מטריפות בטעמם ומיוחדות במראה שלהם. חובה לנסות.
מורחים עם מברשת או ספריי מעט שמן על נייר האפייה- כדי שהסוכרייה לא תדבק. אפשר לפזר במקום זאת אבקת אפייה או סוכר.
אם אתם משתמשים גם במסמר שטוח, אפשר גם ללא, כדי ללחוץ על הסוכר המומס- יש לשמן גם אותו.
מעבירים את הסוכר לסיר קטן.
החזיקו, כלומר משאירים את הסיר ביד לא מניחים על הגז, את הסיר מעל הכיריים על אש בינונית-נמוכה והמיסו סוכר כ 3-4 דקות עד שהוא הופך לנוזל ונראה שקוף למחצה. כיוון שאתם מחזיקים את הסיר ביד אתם שולטים בחום ויכולים לקרב או להרחיק בהתאם למה שתראו לנכון כדי שהסוכר ימס אך לא ישרף.
המנעו משריפת הסוכר על ידי ערבוב מתמיד של הסוכר. הורידו מהאש במידה ומתחיל עשן וכן הנמיכו את האש במידת הצורך.
לאחר שהפך נוזלי, הוסיפו קמצוץ של סודה לתוך הסיר. לקחת מעט עם האצבעות ולשים בסיר.
מערבבים מעל האש עוד כ- 5 שניות.
מורידים מייד את הסיר מהאש וערבבו סודה עם הסירופ. בוחשים היטב ובזריזות. אתם תראו שהנוזל משנה את צורתו וצבעו.