אוהבים טופי? מחפשים ממתק מתוק וקל להכנה? הגעתם למתכון הנכון. ממתק טופי חלת הדבש הוא טעים מאוד וקל להכנה. נקרא גם הוקי פוקי. לוקח פחות מעשר דקות הכנה ומורכב רק מ-5 מרכיבים. מרקם דביק, פריך, קליל וסופר מתוק. יאמי. מומלץ.
קטגוריה: קינוחים
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8
- נייר אפייה על משטח עבודה (אפשר בתבנית אפייה או בתבנית גדולה)
- סיר בינוני עם ידית אחת.
- מדחום לממתקים (בחנויות האפייה).
- כף מעץ/ לקקן / מטרפה.
- פטיש שניצלים או מערוך - לא חובה
- 200 גרם סוכר.
- 70 גרם מים.
- 40 גרם סירופ תירס (בחנויות האפייה).
- 10 גרם דבש.
- 10 גרם סודה לשתייה.
- בסיר מערבבים יחד: מים, סוכר, סירופ תירס והדבש.
- מדליקים כיריים על אש נמוכה- בינונית. ממסים את הסוכר. לערבב כל הזמן.
- לאחר שהסוכר נמס, מניחים בתוך הנוזל מדחום. מגבירים אש אם צריך. הסוכר יבעבע. משגיחים עד שהמדחום מגיע ל-150 מעלות.
- מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים במרץ. הזהרו לא לערבב יותר מידי. אתם תראו כי הנוזל יתפח וישנה את צבעו וצורתו. ערבבו במרץ עד שלא תראו את אבקת הסודה יותר
- מוזגים מיד לנייר האפייה. הטופי יתפרס על נייר האפייה. יכול להיות גם שהטופי ימשיך לתפוח מעט על נייר האפייה.
- מחכים עד שיתקשה ויתקרר.
- לנתק בעדינות את הממתק מנייר האפייה.
- לשבור לחתיכות בגודל של כעוגייה עם היד או בעזרת פטיש שניצלים.
- יכול להישמר במיכל אטום עד כחודש.
- מה לעשות עם הפירורים והחתיכות הקטנות שנשארו על נייר האפייה? לשמור בכלי ולהוסיף כף גדושה לכוס הקפה או לכוס חלב קר או חם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/04/2020