פישלך רומני אלו קציצות עוף מהטבח הרומני, ברוטב פשוט ונהדר. מתכון אותנטי שאימצתי בחום מחמתי הרומנייה, שהיא גם בשלנית מוכשרת. קציצות הפישלך שלה קלות להכנה, משביעות וטעימות. אני מכינה אותם למשפחה, לפחות פעם בשבוע לצד תפוח אדמה וסלט ירוק או סלט כרוב. מומלץ.
כלים:
- מחבת קוטר כ-28 ס"מ.
- קערה גדולה.
- צלחת.
- כף ערבוב.
מרכיבים:
- לקציצות:
- מעט שמן - לטיגון.
- 1 ק"ג חזה עוף- טחון.
- 2 ביצים*.
- 1 בצל, מגורד בפומפייה. ((אני קוצצת גם פטרוזיליה בפנים).
- מלח.
- פלפל שחור/פלפל לבן.
- כפית סוכר.
- 1/2 כוס פירורי לחם/ בפסח: קמח מצה. (אני שמה גם קצת אבקת מרק עוף)
- לרוטב:
- 1-2 בצלים קצוצים (אפשר קנוי בצל קצוץ ומטוגן).
- מים.
- כפית מלח.
- 1 כפית פלפל שחור/לבן.
- 2 כפות סוכר.
- כפית אחת סודה לשתיה. (אני שמה קצת מרק עוף).
- *אפשר גם ללא ביצים.
הוראות הכנה:
- לקציצות: בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצה לעיסה. מערבבים טוב.
- עושים קציצות בצורה שאתם אוהבים, עגולות, או עוגות ולאחר מכן מעיכה בין כפות הידיים.
- מטגנים במחבת רק עד השחמה משני הצדדים- מעבירים לצלחת.
- לרוטב: מטגנים בצל או 2 -עד הזהבה. אפשר גם להכין יום לפני, הטיגון לוקח כ- 30 דקות.
- מסדרים את הקציצות המטוגנות מעל מוסיפים מים- עד כדי כיסוי, מלח פלפל קצת סוכר וכפית אחת סודה לשתייה (אני שמה קצת מרק עוף). מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש. לבשל בערך 30-40 דקות.
- לאחר 15 דקות, מערבבים מידי פעם.
- ניתן להוסיף לרוטב: 2 גזרים פרוסים דק, תפוחי אדמה פרוסים לרוחבם, או חתוכים לקוביות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/04/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !