פישלך רומני אלו קציצות עוף מהטבח הרומני, ברוטב פשוט ונהדר. מתכון אותנטי שאימצתי בחום מחמתי הרומנייה, שהיא גם בשלנית מוכשרת. קציצות הפישלך שלה קלות להכנה, משביעות וטעימות. אני מכינה אותם למשפחה, לפחות פעם בשבוע לצד תפוח אדמה וסלט ירוק או סלט כרוב. מומלץ.
נוצר על ידי: יעל רום
בתאריך: 23/04/2020
מכירה גירסה קרובה של המתכון מהבית, לא ברור לי למה להוסיף ביקרבונט (סודה לשתיה) לרוטב, הייתי מבינה אם זה היה נוסף לעיסה, בכל מקרה נראה לי מיותר. תוספת פטרוזיליה אילתור נחמד שלא שייך לעניין, לא מתאים לפישלעך.
השם פישלאך - דגיגים את הטעם של גפילטע פיש דג ממולא לכן מכינים את הכופתאות כמו ה"גפילטה" פיש . ( חזה עוף טחון, ביצים, פלפל שחור , אבקת מרק בטעם עוף בצל מבושל וטחון מהרוטב(גזר , תפוחי אדמה בצל, עלי דפנה פלפל אנגלי אבקת מרק בטעם עוף מים שמן).