מתכון פאי חלב מהמם מהמטבח הבלקני, עוגת חלב | יס-שף

פאי חלב מהמם מהמטבח הבלקני, עוגת חלב

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

בניצ'קה אוט מלקו הוא שם הפאי בשמו הבלקני. קינוח טעים וקל לכנה מהמטבח הבולגרי. מתאים מאוד גם כקינוח לשבועות. פאי מלא מתיקות בטעם של מעדן וניל.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות

מספר סועדים: 7-8 

מרכיבים:
  • לקלתית:
  • 300 גם קמח (2 כוסות).
  • 100 גרם סוכר. (חצי כוס).
  • 100 גרם חמאה, פרוסה לפסים דקים.
  • 1 ביצה. (להוציא 2 כפות להשאיר במקרר).
  • 2 כפות מים קרים מאוד או שמנת קרה.
  • למלית:
  • 240 מ"ל חלב (1 כוס).
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 200 גרם סוכר (1 כוס).
  • 4 ביצים M/ או 3 L.
  • 1 כפית תמצית וניל/ משחת וניל.
  • 2 כפות קורנפלור / 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הוראות הכנה:
  1. לקלתית- חממו תנור ל-180 מעלות צ.
  2. ערבבו יחד: סוכר, חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. הוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו עד קבלת בצק.
  4. העבירו בצק לתבנית ומפזרו עם הידיים באופן שווה את הבצק על הבסיס והדפנות
  5. העבירו למקפיא או למקרר לכרבע שעה.
  6. הניחו על הבצק נייר אפייה ועליו שעועית ואפו כעשר דקות.
  7. הורידו את הנייר האפייה והשעועית.
  8. מרחו על הקלתית את שתי כפות הביצה ואפו כ-10 דקות נוספות.
  9. העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט. *אפשר להכין קלתית גם יום לפני ולשמור במקרר, עד-3 ימים. במקפיא גם חודש.
  10. הכנת המלית: במיקסר ערבבו על מהירות גבוה את השמנת המתוקה והסוכר. עד שהיא קבלת גבעות רכות.
  11. הוסיפו את החלב והביצים, אחת בכל פעם עד איחוד.
  12. הוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו יחד עד איחוד.
  13. מזגו, בהשגחה, על הקלתית, אפשר להעזר בלקקן, עד כמעט קצה הקלתית. הכניסו לתנור.
  14. הנמיכו את חום התנור ל 160-170 מעלות. אפו עד שהקלתית משחימה ויציבה. כשעה וחצי. בהשגחה.
  15. איך יודעים שהפאי מוכן? הכניסו קיסם למרכז הפאי. הוא צריך להישאר ישר.
  16. העבירו לרשת קירור, עד טמפרטורת החדר. שימרו במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/05/2020

תגובות והערות: (1)
 שגיא
03/06/2020
5/5

יצא טעים מאד.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'