בניצ'קה אוט מלקו הוא שם הפאי בשמו הבלקני. קינוח טעים וקל לכנה מהמטבח הבולגרי. מתאים מאוד גם כקינוח לשבועות. פאי מלא מתיקות בטעם של מעדן וניל.
כלים:
- תבנית פאי קוטר 24 ס"מ. רצוי עם דפנות גבוהות- רצוי מתפרקת.
- מיקסר + וו גיטרה.
- מברשת.
- נייר אפייה + שעועית או אורז.
- רשת קירור.
- קיסם עץ.
- לקקן.
מרכיבים:
- לקלתית:
- 300 גם קמח (2 כוסות).
- 100 גרם סוכר. (חצי כוס).
- 100 גרם חמאה, פרוסה לפסים דקים.
- 1 ביצה. (להוציא 2 כפות להשאיר במקרר).
- 2 כפות מים קרים מאוד או שמנת קרה.
- למלית:
- 240 מ"ל חלב (1 כוס).
- 250 מ"ל שמנת מתוקה.
- 200 גרם סוכר (1 כוס).
- 4 ביצים M/ או 3 L.
- 1 כפית תמצית וניל/ משחת וניל.
- 2 כפות קורנפלור / 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הוראות הכנה:
- לקלתית- חממו תנור ל-180 מעלות צ.
- ערבבו יחד: סוכר, חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
- הוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו עד קבלת בצק.
- העבירו בצק לתבנית ומפזרו עם הידיים באופן שווה את הבצק על הבסיס והדפנות
- העבירו למקפיא או למקרר לכרבע שעה.
- הניחו על הבצק נייר אפייה ועליו שעועית ואפו כעשר דקות.
- הורידו את הנייר האפייה והשעועית.
- מרחו על הקלתית את שתי כפות הביצה ואפו כ-10 דקות נוספות.
- העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט. *אפשר להכין קלתית גם יום לפני ולשמור במקרר, עד-3 ימים. במקפיא גם חודש.
- הכנת המלית: במיקסר ערבבו על מהירות גבוה את השמנת המתוקה והסוכר. עד שהיא קבלת גבעות רכות.
- הוסיפו את החלב והביצים, אחת בכל פעם עד איחוד.
- הוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו יחד עד איחוד.
- מזגו, בהשגחה, על הקלתית, אפשר להעזר בלקקן, עד כמעט קצה הקלתית. הכניסו לתנור.
- הנמיכו את חום התנור ל 160-170 מעלות. אפו עד שהקלתית משחימה ויציבה. כשעה וחצי. בהשגחה.
- איך יודעים שהפאי מוכן? הכניסו קיסם למרכז הפאי. הוא צריך להישאר ישר.
- העבירו לרשת קירור, עד טמפרטורת החדר. שימרו במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/05/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !