מתכון עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה שרופה

עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה שרופה

עוגות | גבינה | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגה מהחבל הבאסקי. עוגה אותה משאירים במקרר עד שפורסים ממנה ומגישים. עוגה גבינה קלה להכנה וטעימה טעימה. מיוחדת גם במראה. עצם העובדה שהיא שרופה ושקועה לא צריכה להרתיע אתכם- ככה היא צריכה להיות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית קוטר 24 ס"מ. עטופה בנייר אפייה כאשר השוליים חורגות מהתבנית.
  • מיקסר + וו הקצפה.
  • קערה בינונית + מטרפה.
  • לקקן.

מרכיבים:
  • 1 ק"ג גבינת שמנת 30%.
  • 340 גרם סוכר (כוס ו־3/4).
  • 7 ביצים M.
  • 2 כפות קורנפלור.
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 40 גרם (4 כפות) קמח.

הוראות הכנה:
  1. זמן הכנה הינו כ-40 דקות וזמן קירור כ-8 שעות מינימום.
  2. מחממים תנור ל־220 מעלות במצב טורבו.
  3. מערבבים יחד גבינת שמנת וסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קרם רך ואחיד.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה כל פעם עד איחוד.
  5. בקערה נפרדת מערבבים יחד שמנת וקמח. עד תערובת חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים עד איחוד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית, אפשר להעזר בלקקן.
  7. אופים כ- 35-30 דקות או עד שפני העוגה משחימים. מוציאים בזהירות מהתנור, העוגה מבפנים עדין נוזלית.
  8. מצננים לטמפרטורת החדר.
  9. מעבירים למקרר ללילה או לפחות ל-8 שעות.
  10. להגשה עוגה יציבה: מוציאים מהמקרר פורסים את העוגה ומחזירים את העוגה למקרר. לעוגה יותר נוזלית מוציאים את העוגה מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
  11. טיפ: רצוי לפרוס את העוגה עם סכין חד שהעברתם עליו מים חמים ויבשתם עם מגבת נייר.

*התמונה מהאנסטגרם.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 23/05/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'