מתכון הכנת קלתית למיני טארטלטים, קלתית למיני פאי | יס-שף

הכנת קלתית למיני טארטלטים, קלתית למיני פאי

מאפים | פאי | חלבי  
דירוג  

טארטלטים קטנים הם רעיון מקסים. כך שיהיה לכל סועד פאי אישי ומאפשר אין סוף אפשרויות מילוי. לפניכם מתכון להכנת 4 טארטלטים או פאים בקוטר כ-10-14 ס"מ. כדי להכין קלתית מוצלחת צריך מתכון מוצלח. זהו מתכון קל מאוד המכיל מספר קטן של מרכיבים שאפשר להכין ולשמור את הבצק או הקלתית במקפיא לשעת הצורך.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • 4 תבניות קטנות לפאי, קוטר 4 אינץ/ 10-14 ס"מ.
  • מיקסר + וו גיטרה/ מעבד מזון.
  • 4 ניירות אפייה + שעועית.
  • משקל מטבח- לא חובה.

מרכיבים:
  • 2+2/3 כוסות קמח+ למשטח העבודה.
  • ¾ כפית מלח.
  • 284 גרם חמאה קרה, פרוסה דק / לפרווה מחמאה או מרגרינה.
  • 5 כפות של מים קרים מאוד.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר ערבבו יחד את הקמח, החמאה והמלח. אין לערבב יתר על המידה. ערבבו עד שיווצרו פירורים.
  2. תוך כדי ערבוב מזגו לאט את המים. ערבבו עד שיווצר בצק.
  3. חלקו לפי העין או לפי משקל את הבצק ל4 חלקים. קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק. הבצק צריך להיות כ-2-3 ס"מ גדול יותר מגודל התבנית.
  4. העבירו את הבצק לתבנית ולחצו לדפנות. לחצו עם האצבעות בבסיס ובדפנות.
  5. אם במתכון יש לאפות את הפאי לפני המילוי (התאימו להוראות המתכון) מניחים נייר אפיה על הפאי ועליו שעועית או חומוס.
  6. אפו על 180 מעלות צ. כ- 15-20 דקות. או עד שהקלתית מזהיבה. אפו יחד את 4 הקלתיות. חכו עד קירור מוחלט לפני שאתם מרימים את נייר האפייה עם השעועית. המשיכו לפי הוראות המתכון.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 20/06/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'