פשטידת תחתיות ארטישוק מהממת בקרם שמנת חלומי. עם גבינת קממבר, עם גבינת קשקבל. פשטידה מלאה בטעמים נפלאים. פשטידת ארטישוק קלה להכנה. טעימה וחגיגית.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פשטידה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
- סיר.
- מחבת.
- מעבד מזון.
- כ- 8-10 לבבות ארטישוק. מופשרות עד שהם לגמרי בטמפרטורת החדר. חתוכות לרבעים.
- 50 גרם חמאה.
- מלח, פלפל שחור טחון - לפי הטעם.
- 200 גרם גבינת קממבר, פרוסה לקוביות.
- 1/2 כוס עירית קצוצה.
- לקרם שמנת:
- 80 גרם חמאה.
- 2 כפות קמח.
- 1 כוס חלב.
- 1 מיכל שמנת מתוקה.
- מלח, פלפל שחור טחון - לפי הטעם.
- אגוז מוסקט מגורר.
- 2 ביצים טרופות.
- 100 גרם גבינת קשקבל.
- חממו תנור ל -180 מעלות צ.
- ממיסים חמאה ומזהיבים קלות את רבעי הארטישוק. מורידים מהאש. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים מפזרים גבינת קממבר ועירית ומערבבים.
- מכינים את הקרם שמנת: בסיר ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ובוחשים. מורידים מהאש ומוסיפים את החלב והשמנת . במזיגה. תוך כדי ערבוב.
- מחזירים לכיריים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
- מורידים את הסיר מהאש. מתבלים ומערבבים טוב. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- מעבירים את תכולת המחבת לתבנית האפייה. מסדרים יפה את הארטישוק בתבנית. מוזגים את תכולת הסיר.
- זורים מעל גבינת קשקבל ואם רוצים גם מעט טימין. מכניסים לתנור. אופים 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מגישים חם.
* אם רוצים, אפשר לאחר שהארטישוקים רכים לרסק אותם במעבד מזון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 28/07/2020