עוגת שוקולית רכה ועסיסית. ממש כמו עוגת שוקולד במיטבה. נקראת גם עוגה כושית. קלה להכנה והכי טעימה שיש.
קטגוריה:
עוגות
תת-קטגוריה:
שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
כלים:
- תבנית אפייה 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק.
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה
- כף לערבוב
מרכיבים:
- 1 כוס שמן קנולה.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 4 ביצים M.
- 1 כוס אבקת שוקולית.
- 1 גביע שמנת של פעם.
- 1 כוס קמח לכל מטרה- מנופה.
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- בקערה מוסיפים את כל המרכיבים הנוזליים מערבבים לאיחוד.
- לאחר מכן מוסיפים את כל המרכיבים שנשארו- מערבבים לאיחוד.
- מרססים שמן קנולה על תבנית אפייה . יוצקים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים את העוגה לתנור לכ-60 דקות.
- לאחר 40 דקות בודקים מה שלום העוגה. מכניסים קיסם במרכז- אם הוא יוצא יבש לגמרי אין צורך להמשיך באפייה.
- לאחר שמוכן ,מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' החדר.
- גיוון: אפשר לצפות את העוגה בציפוי גנאש שוקולד ולקשט.
- ***טיפ: אנחנו אפינו עם מוט חימום, שאינו בהוראות המתכון. אם שאלתם את עצמכם: מה זה? אז זהו מוט חימום. חוסך זמן, לאפיה כוללת אחידה, שגם מרכז העוגה יאפה בהתאמה. מתאים בעיקר לעוגות בקוטר גדול יחסית. אנחנו התאהבנו. לפרטים או רכישה לחצו כאן. אופציה שנחמד להכיר.