בננות מטוגנות וטעימות עטופות בפירורי לחם. כל פרוסת בננה מעוטרת במעט סוכר חום ושמנת חמוצה. יכול להגיע כקינוח לאחר הארוחה או כתוספת בארוחה. מתכון מגבון שבמרכז אפריקה.
קטגוריה:
קינוחים
תת-קטגוריה:
חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 11-12
מרכיבים:
2 כפות מיץ תפוזים או מיץ לימון.
1 ביצה.
כ- 1 כוס פירורי לחם.
כ-6 בננות.
כ-1 כוס שמנת חמוצה.
1/2 כוס סוכר חום/דמררה.
כ-1/2 כוס שמן לטיגון.
הוראות הכנה:
פרסו כל בננה ל-3 חלקים. בקערה ערבבו יחד את מיץ התפוז/לימון והביצה.
הכניסו את פרוסות הבננה לקערה. וכסו את הבננה מכל צידיה. לאחר מכן העבירו לקערת פירורי הלחם וכסו את הבננה בפירורי הלחם.
חממו תנור ל-180 מעלות צ.
במחבת, עם שמן חם, טגנו את הבננות משני הצדדים. כך שיקבלו השחמה. העבירו לתבנית האפייה שעליה נייר אפייה.
אפו כ-5 דקות.
להגשה: הניחו לצד או על הבננה כף השמנת החמוצה ופזרו סוכר חום
לפרווה: הימנעו מהוספת השמנת.
אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוקוס טחון.
נוצר על ידי:
יעל רום
שלח הודעה
בתאריך: 28/08/2020