מתכון חזה עוף נוסח קייב, צ'יקן קייב

חזה עוף נוסח קייב, צ'יקן קייב

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

צ'קן קייב ללא טיגון עמוק. המתכון הכי קל להכנה והכי אהוב עלינו כי אין בו טיגון עמוק. לדעתנו זה השניצל הכי משודרג שיש. שניצל קייב. מתכון שמגיע אלינו מבירת אוקראינה.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מחבת.
  • 3 קערות רחבות.
  • סכין חד. 
  • צלחת עם נייר סופג.

מרכיבים:
  • 4 חזי עוף.
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם.
  • מעט פלפל שחור טחון.
  • מעט פפריקה מתוקה.
  • כ-1 כוס קמח לכל מטרה.
  • כ-3 ביצים.
  • כ-1.5 כוסות פירורי לחם.
  • שמן לטיגון.
  • לתערובת התבלינים:
  • 150 גרם מחמאה או מרגרינה-בטמפרטורת החדר / לא כשר: חמאה.
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם.
  • מעט פפריקה מתוקה.
  • 1 כף שמיר קצוץ.
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כף עירית-לא חובה.
  • 2 שיני שום כתושות/1 כף שום גבישי.

הוראות הכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת התבלינים. מכניסים למקרר שיקשו מעט. כרבע שעה. מוציאים מהמקרר ויוצרים 8 כדורים. מעבירים למקפיא עד שהכדורים יקפאו כ-חצי שעה. לאחר מכן ממשיכים.
  2. מחלקים כל חזה העוף ל-2, כך שיש לנו 8 נתחים. מנקים שומן אם צריך.
  3. עם סכין חד יוצרים כיס רחב בכל נתח. בכל נתח מכניסים כדור של תבלינים ששמרנו במקפיא.
  4. בקערה שוברים 3 ביצים, מוסיפים את הפלפל השחור והמלח ואת הפפריקה המתוקה וטורפים טוב.
  5. שופכים לקערה נוספת את הקמח ולקערה אחרת את פירורי הלחם.
  6. מכסים את הנתחים בנדיבות; בקמח>לאחר מכן בביצה >ולאחר מכן בפירורי הלחם. **אם רואים כי חסר קמח או פירורי לחם או ביצה- מוסיפים לקערה המתאימה.
  7. מחממים מחבת עם שמן ומעבירים את הנתחים למחבת ומטגנים משני הצדדים. כשהנתח משחים ומוכן מעבירים לצלחת ועליה נייר נספג.
  8. מגישים עם תוספת של סלט ירוק, ציפס או כל רעיון אחר.

  • קחו בחשבון שאם מחכה לכם במקפיא כדורי תבלינים שהכינותם מראש. זמן המתכון מתקצר מאוד. 


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 03/10/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'