קציצה בלתי נשכחת של סבתא, שגם היום כולנו אוהבים לאכול. להיט. ילדים מתים עליהם וגם מבוגרים. הצלחה בכל ביס. מיוחדות בכך שהם עטופות בסולת. לא פחות חשוב: קלות להכנה כי ההסבר מפורט ופשוט. לכל מי שמתגעגע לטעם של הקציצות של סבתא ורוצה להגיע לטעם.
כלים:
מרכיבים:
- לקציצות:
- 400 גרם בשר טחון - קנו לפי מבצעים בסופר 1 בצל גדול
- 1 תפוח אדמה
- 2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות. צרור של פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור
- חצי כוס אורז בסמטי לא מבושל
- לציפוי :
- 2 ביצים L
- 3 כוסות סולת
- לרוטב :
- שמן בכמות שמכסה את תחתית הסיר 28 ס"מ 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית אבקת מרק עוף/ ציר עוף 2 כפות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 עלי טימין 2 וחצי כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
- אופן הכנת הקציצות:
- *במעבד מזון קוצצים : תפוח אדמה, בצל ופטרוזליה. אפשר גם באופן ידני.. אבל מיותר. מכניסים לקערה את הבשר וכל שאר המרכיבים של הקציצה. מערבבים יחד עד שנוצרת בלילה. *מהבלילה יוצרים כדורים לא גדולים - שמים בצד.
- הכנת הציפוי:
- וציאים שתי קערות: באחת שמים סולת ובשניה שתי ביצים. לוקחים את סיר , מדליקים על אש בינונית. ממלאים אותו בשמן עד לגובה חצי מהקציצה. לוקחים קציצה מגלגלים אותה בביצה ולאחר מכן בסולת ושמים בסיר.
- לאחר שחצי אחד מזהיב . הופכים את הקציצה לחציה השני - וכאשר היא מזהיבה מוציאים לנייר סופג.
- לרוטב:
- בסיר סוטאז 28 ס"מ על אש נמוכה. שמים שמן בכמות שתכסה את תחתית הסיר. פפריקה אבקת מרק ומערבבים אותה יחד טוב.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים הכל יחד עד איחוד. המים צריכים לכסות 1/2 מהקציצה. אם לא מוסיפים מים. טועמים - ומתקנים תיבול אם צריך.
- מכניסים את הקציצות. עליהם שמים את ענפי הטימין. מרתיחים. לאחר הרתחה מנמיכים את האש - שמים מכסה ומבשלים למשך 50 דקות. מפעם לפעם עם כף שופכים מים על ראשי הקציצות שמחוץ למים.
- לאחר 60 דקות רוב המים צריכים כבר להעלם. ונשארים רק מעט מים בתחתית. מוכן.
- מגישים עם כף מחוררת כדי שהמרוטב ינזל בסיר.
- מתאים מאוד עם תוספת של אורז או/ו עם סלט ירקות קטן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/02/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !