מתכון קציצות בשר עטופות בסולת -במתכון מושלם | יס-שף

קציצות בשר עטופות בסולת -במתכון מושלם

בקר | קציצות | בשרי  
דירוג  

קציצה בלתי נשכחת של סבתא, שגם היום כולנו אוהבים לאכול. להיט. ילדים מתים עליהם וגם מבוגרים. הצלחה בכל ביס. מיוחדות בכך שהם עטופות בסולת. לא פחות חשוב: קלות להכנה כי ההסבר מפורט ופשוט. לכל מי שמתגעגע לטעם של הקציצות של סבתא ורוצה להגיע לטעם.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מיקסר עם סכין ברזל.
  • סיר נמוך 22-28 ס"מ או מחבת עמוק.- הספיק לי לשתי נגלות של טיגון הקציצות
  • סיר  סוטאז  28 ס"מ- היה מושלם ל-15 קציצות עם עוד מקום כדי לתפוח. כך שאין לצופף. 
  • כף 
  • כף עם חורים להגשה
  • 2 קערות 
  • כמות קציצות: 14-15

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • 400 גרם בשר טחון - קנו לפי מבצעים בסופר 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה
  • 2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות. צרור של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • חצי כוס אורז בסמטי לא מבושל
  • לציפוי :
  • 2 ביצים L
  • 3 כוסות סולת
  • לרוטב :
  • שמן בכמות שמכסה את תחתית הסיר 28 ס"מ 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית אבקת מרק עוף/ ציר עוף 2 כפות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 עלי טימין 2 וחצי כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
  1. אופן הכנת הקציצות:
  2. *במעבד מזון קוצצים : תפוח אדמה, בצל ופטרוזליה. אפשר גם באופן ידני.. אבל מיותר. מכניסים לקערה את הבשר וכל שאר המרכיבים של הקציצה. מערבבים יחד עד שנוצרת בלילה. *מהבלילה יוצרים כדורים לא גדולים - שמים בצד.
  3. הכנת הציפוי:
  4. וציאים שתי קערות: באחת שמים סולת ובשניה שתי ביצים. לוקחים את סיר , מדליקים על אש בינונית. ממלאים אותו בשמן עד לגובה חצי מהקציצה. לוקחים קציצה מגלגלים אותה בביצה ולאחר מכן בסולת ושמים בסיר.
  5. לאחר שחצי אחד מזהיב . הופכים את הקציצה לחציה השני - וכאשר היא מזהיבה מוציאים לנייר סופג.
  6. לרוטב:
  7. בסיר סוטאז 28 ס"מ על אש נמוכה. שמים שמן בכמות שתכסה את תחתית הסיר. פפריקה אבקת מרק ומערבבים אותה יחד טוב.
  8. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים הכל יחד עד איחוד. המים צריכים לכסות 1/2 מהקציצה. אם לא מוסיפים מים. טועמים - ומתקנים תיבול אם צריך.
  9. מכניסים את הקציצות. עליהם שמים את ענפי הטימין. מרתיחים. לאחר הרתחה מנמיכים את האש - שמים מכסה ומבשלים למשך 50 דקות. מפעם לפעם עם כף שופכים מים על ראשי הקציצות שמחוץ למים.
  10. לאחר 60 דקות רוב המים צריכים כבר להעלם. ונשארים רק מעט מים בתחתית. מוכן.
  11. מגישים עם כף מחוררת כדי שהמרוטב ינזל בסיר.
  12. מתאים מאוד עם תוספת של אורז או/ו עם סלט ירקות קטן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 20/02/2018

תגובות והערות: (2)
 ענת חיים
12/03/2019
5/5

הקציצות הכי טובות שהכנתי אי פעם. תודה על מתכון מעולה.

06/03/2018
5/5

אהבתי מאוד.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
8 משתמשים סימנו 'כן'