מתכון איך מכינים המבורגר מושלם בבית

איך מכינים המבורגר מושלם בבית

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

שרוצים ללמוד להכין המבורגר בבית נתקלים בהמון דפים עם עצות באינטרנט... כל העצות טובות. יש המון דרכים להכין המבורגר וגם הבשר של ההמבורגר הוא כל כך טעים ...שקשה להרוס אותו. אבל אפשרי. לכן לאחר ניסיונות רבים עם מתכונים שונים ,הגעתי להמבורגר הכי קל להכנה והכי טעים ואני מכינה אותו כל שבוע כמעט, שבאים אלי אורחים. בשר עסיסי, עטוף בלחמניה להמבורגר, עם עלה חסה, עם פרוסת בצל, עם פרוסת עגבנייה ורוטב מהמם שהופך כל ביס לחוויה. לא צריך להיות גאונים כדי להכין המבורגר טעים טעים. אבל צריך לדעת כמה עובדות חשובות וכולן כאן לפניכם:

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר טחון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

רינג 11 ס"מ.

מחבת. מחבת פסים.
תבנית אפייה ועליה נייר אפייה.
קערה גדולה. לערבוב
מלקחיים

מגבת.

מרכיבים:
  • 8 לחמניות המבורגר.
  • 1 קילו בשר טחון- תקנו לפי מבצעים.
  • חצי כף מלח , או לפי הטעם.
  • פלפל שחור רבע כף, או לפי הטעם.
  • הצעות לשדרוג: כף אבקת חרדל חצי כף מלח סלרי חצי כף פרורי לחם. 1 בצל מטוגן

הוראות הכנה:
  1. הבשר צריך להיות בשר בקר טחון עם 20-30% שומן. אני תמיד מבקשת "בשר להמבורגר עם 20 אחוז שומן לפחות". טעם השומן הוא חיוני לשיפור הטעם של ההמבורגר. אני קונה בשר טחון לפי מבצעים. לכן אין לי בשר קבוע. (אבל לא בשר עוף- זה לא מתאים). אני תמיד מכינה ארוחה מקילו בשר טחון.
  2. בערב , יום לפני הארוחה, אני שמה את הבשר בקערה גדולה מפלסטיק. הקניה בעשרה שקלים הכי טובה שעשיתי בחיים. מוסיפה רק :מלח חצי כף , פלפל שחור רבע כף
  3. מתחילה ללוש עם היד. כמו בצק. עד שנראה לי שהכל מתערבב טוב ואז טועמת. טעימה קטנה לא קורה כלום. בודקת שזה טעים ולא מלוח מידי.
  4. לכן בהתחלה ,לא להוסיף יותר מידי מלח. זה צריך להיות טעים לא מלוח. שאני מרגישה כי טוב, אני מכניסה מכוסה במגבת למקרר שכל הטעמים יספגו בלילה- לא חובה למחרת אני כבר קמה רעבה. אני הולכת למקרר, מוציאה את הבשר. נותנת לו ערבב כזה קטן, כדי להעיר אותו. עכשיו המטרה שלי שתהיה לו צורה יפה.
  5. לאחר שנים שהשתמשתי ברינג, מצאתי בחנות רינג מפלסטיק, בעשרה שקלים והחלטתי לנסות. הניסוי עבר בהצלחה ומאז אני עם הרינג מפלסטיק הוא עוזר לי לעובי אחיד ומראה יותר מקצועי. ראו בתמונות.
  6. אני מכינה בתבנית אפייה, על נייר אפייה את הבשר ברינג הכל בדולר בצורת המבורגר ומחזירה למקרר. עד לפני מועד הארוחה. כך הבשר העגול שומר על המראה שלו.
  7. שאתם יודעים שזמן הארוחה כבר קרב. מטגנים על מחבת או תבנית פסים- 2 דקות כל צד של ההמבורגר. לאחר מכן מחזירים אותו לתבנית האפייה.
  8. מכניסים אותו לתנור שחומם מראש. על 180 מעלות עשר דקות. לא יותר. הוא יוצא מבושל בול. לא חי מידי לא מבושל מידי. לא צריך לבדוק אותו לא צריך לדאוג. יוצא פשוט מושלם.
  9. פורסים עגבניות, בצל, חסה , מלפפון חמוץ. רטבים. מניחים על שולחן וכל אורח בונה את ההמבורגר שלו.
  10. אחד הרטבים שאני ובעלי המקסים הכי אוהבים עם המבורגר הוא רוטב שום: לוקחים מיונז , מוציאים שתי כפות לקערה. מוסיפים קצת שמן קנולה. חצי כפית. מועכים שני שיני שום. מוסיפים רבע כפית מלח. לפי הטעם. לא צריך יותר מידי כי המיונז כשלעצמו גם ככה מטובל וטעים בטירוף אבל להמבורגר צריך קצת שדרוג.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 24/02/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
9 משתמשים סימנו 'כן'