מתכון ספגטי עם ראגו בולונז מושלם ברוטב עגבניות

ספגטי עם ראגו בולונז מושלם ברוטב עגבניות

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

המתכון האיטלקי שנאכל בלי סוף בישראל, יש לנו כבר עשרות שנות בולונז. הנה הגרסה הישראלית. מנה נהדרת. פשוטה להכנה. מושלם כמנה בפני עצמה וכתוספת - בישול בגז או בתנור

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר טחון

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • קערה. 
  • סיר כ- 22 ס"מ עם מכסה.
  • שתי כפות עץ - לערבוב.
  • כלי להגשה.
  • לבישול בתנור: סיר שמתאים לתנור עם מכסה.
  • מגימיקס.

מרכיבים:
  • 2 חבילות 500 גרם אטריות פפדלו/ ספגטי.
  • 1 קילו בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
  • קצת שמן קנולה.
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות .
  • 2-3 עלי סלרי חתוכים לקוביות.
  • 4 שיני שום קצוצות או מעוכות.
  • 1 קילו עגבניות שריסקתם במיקסר או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
  • 5 כפות רסק עגבניות.
  • 400 מ"ל ציר עוף/ מרק עוף/ מים.
  • 5 כפות טימין טרי.
  • כף מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • 2-3 עלי דפנה.
  • אופציה: שמנת צימחית.
  • אופציה: כפית סוכר.

הוראות הכנה:
  1. בקערה שמים את הבשר הטחון מטבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ,את הבשר מערבבים טוב - שמים בצד.
  2. בסיר עם שמן קנולה שיכסה את כל התחתית - מטגנים על אש בינונית את הבצל , סלרי והגזר. כ- 10 דקות. תוך כדי ערבוב כדי למנוע הדבקות לסיר
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד עד שהוא משנה את צבעו לגוון חום יפה. בדר"כ הבשר נוטה להדבק כך שכדאי לערבב עם שתי כפות עץ.
  4. הוסיפו את שיני השום- לחיזוק הטעם
  5. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים- מערבבים טוב.
  6. מוסיפים ציר עוף
  7. מוסיפים את הטימין.
  8. מוסיפים עלי דפנה
  9. ומערבבים.
  10. מבשלים שעה עם מכסה על אש נמוכה. לאחר שעה מוסיפים את השמנת הצמחית ובשלים עוד שעה . ללא מכסה. אופציה נוספת: לאחר שלב 9 - שמים מכסה לסיר. מכניסים את הסיר לתנור על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה.
  11. לאחר שעה מוציאים את הסיר לכיריים - מוסיפים את השמנת הצמחית מערבבים טוב. מחזירים לתנור לעוד שעה ללא מכסה זאת כדי שתצא תערובת סמיכה. על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה
  12. אופציה לא כשרה: גרדו פרמזן מעל.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 25/02/2018

     

 עוד מתכונים שיעניינו אותך

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'