המתכון האיטלקי שנאכל בלי סוף בישראל, יש לנו כבר עשרות שנות בולונז. הנה הגרסה הישראלית. מנה נהדרת. פשוטה להכנה. מושלם כמנה בפני עצמה וכתוספת - בישול בגז או בתנור
בקערה שמים את הבשר הטחון מטבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ,את הבשר מערבבים טוב - שמים בצד.
בסיר עם שמן קנולה שיכסה את כל התחתית - מטגנים על אש בינונית את הבצל , סלרי והגזר. כ- 10 דקות. תוך כדי ערבוב כדי למנוע הדבקות לסיר
מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד עד שהוא משנה את צבעו לגוון חום יפה. בדר"כ הבשר נוטה להדבק כך שכדאי לערבב עם שתי כפות עץ.
הוסיפו את שיני השום- לחיזוק הטעם
מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים- מערבבים טוב.
מוסיפים ציר עוף
מוסיפים את הטימין.
מוסיפים עלי דפנה
ומערבבים.
מבשלים שעה עם מכסה על אש נמוכה. לאחר שעה מוסיפים את השמנת הצמחית ובשלים עוד שעה . ללא מכסה.
אופציה נוספת: לאחר שלב 9 - שמים מכסה לסיר. מכניסים את הסיר לתנור על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה.
לאחר שעה מוציאים את הסיר לכיריים - מוסיפים את השמנת הצמחית מערבבים טוב. מחזירים לתנור לעוד שעה ללא מכסה זאת כדי שתצא תערובת סמיכה. על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה