המתכון האיטלקי שנאכל בלי סוף בישראל, יש לנו כבר עשרות שנות בולונז. הנה הגרסה הישראלית. מנה נהדרת. פשוטה להכנה. מושלם כמנה בפני עצמה וכתוספת - בישול בגז או בתנור
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר טחון
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- קערה.
- סיר כ- 22 ס"מ עם מכסה.
- שתי כפות עץ - לערבוב.
- כלי להגשה.
- לבישול בתנור: סיר שמתאים לתנור עם מכסה.
- מגימיקס.
- 2 חבילות 500 גרם אטריות פפדלו/ ספגטי.
- 1 קילו בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
- 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
- קצת שמן קנולה.
- 3 גזרים חתוכים לקוביות .
- 2-3 עלי סלרי חתוכים לקוביות.
- 4 שיני שום קצוצות או מעוכות.
- 1 קילו עגבניות שריסקתם במיקסר או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
- 5 כפות רסק עגבניות.
- 400 מ"ל ציר עוף/ מרק עוף/ מים.
- 5 כפות טימין טרי.
- כף מלח.
- חצי כפית פלפל שחור.
- 2-3 עלי דפנה.
- אופציה: שמנת צימחית.
- אופציה: כפית סוכר.
- בקערה שמים את הבשר הטחון מטבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ,את הבשר מערבבים טוב - שמים בצד.
- בסיר עם שמן קנולה שיכסה את כל התחתית - מטגנים על אש בינונית את הבצל , סלרי והגזר. כ- 10 דקות. תוך כדי ערבוב כדי למנוע הדבקות לסיר
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים יחד עד שהוא משנה את צבעו לגוון חום יפה. בדר"כ הבשר נוטה להדבק כך שכדאי לערבב עם שתי כפות עץ.
- הוסיפו את שיני השום- לחיזוק הטעם
- מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים- מערבבים טוב.
- מוסיפים ציר עוף
- מוסיפים את הטימין.
- מוסיפים עלי דפנה
- ומערבבים.
- מבשלים שעה עם מכסה על אש נמוכה. לאחר שעה מוסיפים את השמנת הצמחית ובשלים עוד שעה . ללא מכסה. אופציה נוספת: לאחר שלב 9 - שמים מכסה לסיר. מכניסים את הסיר לתנור על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה.
- לאחר שעה מוציאים את הסיר לכיריים - מוסיפים את השמנת הצמחית מערבבים טוב. מחזירים לתנור לעוד שעה ללא מכסה זאת כדי שתצא תערובת סמיכה. על 140 מעלות תוכנית: טורבו - שעה
- אופציה לא כשרה: גרדו פרמזן מעל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/02/2018