עדשים ירוקות הם מעדן נפלא. מרק קל להכנה, מפנק ומרשים
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: דגנים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- סיר 22 ס"מ
- כף עץ
- 2 כוסות עדשים ירוקות.
- 1 בצל גדול קצוץ.
- גזר גדול קצוץ דק.
- 4 שיני שום קצוצות דק
- עלי סלרי 2-3 גבעולים .
- כף גדושה רסק עגבניות
- כף כמון.
- כפית אבקת מרק/ציר עוף.
- כפית מלח.
- רבע כפית פלפל שחור.
- 3 נקנייק קבנוס חתוך לעיגולים - לא חובה
- מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים גזר ושום ומערבבים.
- ממלאים 3/4 סיר מים.
- מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות מביאים לרתיחה על אש גבוהה . מוסיפים עלי סלרי.אבקת מרק. מכסים. מנמיכים אש. מבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
- לאחר מכן, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים טוב מבשלים כ-10 דקות נוספות.
- להגשה: מוסיפים את הקבנוס הפרוס.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/02/2018