מרק פטריות סמיך ועשיר. מתאים לכל זמן בשנה. קטיפתי וטעים. מתאים כמנה ראשונה ואפילו כמנה בפני עצמה. טעים נראה טוב.
כלים:
- סיר 20-22 ס"מ
- כף עץ.
מרכיבים:
- 50 ג' חמאה - לפרווה מרגרינה.
- בצל גדול קצוץ.
- 2 כפות גדושות קמח.
- 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות.
- 8 כוסות מים.
- 1 שמנת לבישול - לפרווה שמנת צמחית.
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- כפית אגוז מוסקט.
- 2 כפות אבקת מרק בצל או עוף או ציר עוף.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון.
- 1/2 כפית מלח.
הוראות הכנה:
- צקו שמן שיכסה את התחתית הוסיפו את החמאה והמיסו אותה.
- הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שיהפוך שקוף על אש בינונית.
- לאחר מכן הוסיפו את הקמח וערבבו טוב.
- הוסיפו את הפטריות החתוכות וטגנו הכל יחד. כ 5 דקות.
- הגבירו לאש גבוה. הוסיפו את המים והרתיחו. לאחר שהמים רתחו להנמיך לאש בינונית.
- הוסיפו תבלינים. לערבב טוב.
- לבשל כ 30 דקות.
- להוסיף את השמנת. לבשל עוד עשר דקות.
- לטעום. לתקן תיבול. להוסיף פטרוזיליה. לערבב טוב ולהגיש.
נוצר על ידי: AdrienneThibault בתאריך: 11/03/2018