מתכון עוגת לימון קלאסית ונהדרת

עוגת לימון קלאסית ונהדרת

עוגות | פירות | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

אחת העוגות הבחושות הטובות שיש. לאוהבי הלימון - עם טוויסט של נענע. סירופ לימון שמוסיף לעוגה עוד מרקם מהמם. כמובן שניתן להכין מהם גם קאפקייקס נהדרים.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה/ קערה + מטרפה.
  • תבנית 22X30X4 / תבנית קפיץ עגולה 20 ס"מ -תרסיס שמן קנולה (עדיף בטעם חמאה): לשימון התבנית + מעט קמח. 
  • מברשת סיליקון.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • כף נענע קצוצה או לואיזה לימונית קצוצה - לא חובה.
  • 4 ביצים M.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1/2 כוס שמן קנולה.
  • 1 כוס קמח מנופה.
  • 1 שקית אבקת אפייה.
  • 3 כפות חלב/מים.
  • קליפה מגורדת של 2 לימונים.
  • 1/3 כוס לימון סחוט
  • 1/8 תמצית בטעם לימון- לא חובה.
  • להוסיף צבע לימוני לעוגה: 1/8 כפית כורכום או טיפת צבע מאכל צהוב.
  • סירופ לימון:
  • 1/3 כוס לימון סחוט
  • 2 כפות סוכר לבן.

הוראות הכנה:
  1. בהקצפה איטית הכניסו למיקסר את כל המרכיבים. הקציפו עד שמכל המרכיבים יש לכם תערובת חלקה כ 3 דקות ללא התערבות.
  2. מזגו את הבלילה לתבנית.
  3. הכניסו לתנור, מגש אמצעי :180 מ"צ. תוכנית: קו עליון תחתון / 180 מ"צ תוכנית: טורבו ל30-35 דקות. עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  4. הוציאו לרשת קירור. הכינו מיד את הסירופ לימון.
  5. ערבבו יחד מיץ לימון וסוכר. עד שהם מעורבבים יחד טוב. הסירופ מוכן. **שימו לב יש להוסיף את הסירופ רק כאשר העוגה עדין חמה.
  6. עם מזלג דיקרו את העוגה. לכל אורכה ורוחבה.
  7. לאחר מכן עם מברשת , הברישו על העוגה את הסירופ. על כל צדדיו. בנדיבות. אפשרות נוספת היא למזוג על העוגה את הסירופ. **ניתן לעשות זאת גם שהעוגה עדין בתוך התבנית
  8. לאחר שהסירופ נספג והעוגה התקררה אפשר לפרוס את העוגה ולהגיש.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 02/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'